24.12.20

Καλά κορονο-Χριστούγεννα...



Υπό κανονικές συνθήκες, σήμερα παραμονή Χριστουγέννων, στο δικό μου σπίτι θα συνέβαινε ό,τι και στα περισσότερα σπίτια. Μαγειρέματα, κάλαντα, φασίνα, καθιερωμένοι μικροί οικογενειακοί τσακωμοί για το ποιος θα πεταχτεί μέχρι τον μανάβη για 5η φορά, τη σειρά εισόδου στο μπάνιο και τι ώρα θα έρθουν οι... καλεσμένοι (σχεδόν πάντα υπάρχει ένας τυπικός που σε βρίσκει με το μπουρνούζι).

Υπό συνθήκες κορονοϊού οι αγωνίες είναι άλλες για μας τους οργανωμένους που έχουμε αναλάβει τις ατομικές μας ευθύνες και έχουμε παραλάβει τα ψώνια στο σπίτι ή με click away και προνοήσαμε να παραγγείλουμε από τις 20 Νοεμβρίου τα δώρα. Και όσα δεν ήρθαν το πιο πιθανό είναι να τα φέρει ο Αϊ-Βασίλης παρά το courier. Τέλος πάντων, η σημερινή μέρα προμηνύεται εύκολη (και με λιγότερα μαγειρέματα) για όλους εμάς που φτιάξαμε εδώ και εβδομάδες τη δική μας «φούσκα» μέσα στην όποια χωράνε σύζυγος, παιδιά, παππούς, γιαγιά, άντε ο αδερφός/αδερφή που μένει από πάνω, διότι η Ελλάδα της οικογενειακής πολυκατοικίας και του πανωσηκώματος –με δηλωμένα πλέον τα ξεχασμένα τετραγωνικά– ζει και βασιλεύει.

Ακόμα. Αλλά ακόμα και έτσι, στο «μεταξύ μας» που μέχρι πέρσι ήταν καμιά 20αριά άτομα, θα βάλουμε παλιά «καλά μας» και θα ετοιμαστούμε για το ρεβεγιόν έχοντας μόνο δύο αγωνίες: πώς θα νιώσουν τα παιδιά μας Χριστούγεννα και να μην πέσει το internet ώστε να πραγματοποιηθεί το e-ρεβεγιόν με τους αγαπημένους μας. Και ίσως να μη διαταράξει τη χριστουγεννιάτικη γαλήνη το απορριμματοφόρο που περνάει κάθε μέρα στις 4 το πρωί και μας χαλάσει για μια ακόμα φορά την ψυχολογία για την οποία τόσο πολύ –και τόσο ακριβά– φροντίζει ο δήμαρχος Κώστας Μπακογιάννης, ανάβοντας εκτός από τα λαμπάκια του χριστουγεννιάτικου δέντρου και τα δικά μου.

 ΥΓ.: Ολες μας οι ευχές σε όσους δίνουν μάχη για τη ζωή στα νοσοκομεία, ασθενείς, γιατρούς και νοσηλευτές και στις οικογένειές τους.

Αρτεμις Σπηλιώτη

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: