12.12.20

Χωρίς ασφάλεια...



... δεν θα υπάρξουν φεστιβάλ το 2021...
Την προειδοποίηση ότι χωρίς ασφαλιστική κάλυψη δεν πρόκειται να επιτραπεί να υπάρξει φεστιβαλική περίοδος στη Βρετανία για το 2021, απηύθυναν προς την κυβέρνηση και προς τους διοργανωτές βουλευτές στο Βρετανικό Κοινοβούλιο.

Ο... επικεφαλής της αρμόδιας επιτροπής συντηρητικών Julian Knight, τόνισε ότι μπορεί η Βρετανία να είναι ηγέτιδα στον κόσμο σε μουσικά και φεστιβάλ τέχνης και ο τομέας να τζιράρει κάθε χρόνο 12 δις. λίρες, ωστόσο υπογράμμισε ότι το 2021 δεν πρόκειται να πραγματοποιηθεί η φεστιβαλική περίοδος αν δεν υπάρξει ασφαλιστική κάλυψη για την περίπτωση που εμφανιστούν προβλήματα λόγω του κορωνοϊού.

Επίσης, κάλεσε την αρμόδια υπουργό Caroline Dinenage, να συναντηθεί με βουλευτές για να δουν πώς θα υπάρξει ασφαλιστική κάλυψη των φεστιβάλ με ελάχιστο χρόνο τους έξι μήνες πριν μεγάλοι διοργανωτές όπως το Glastonbury αρχίσουν τις ετοιμασίες για το φεστιβάλ.

Επίσης, η συντηρητική Theresa Villiers ζήτησε από την κυβέρνηση να διασφαλίσει για τα φεστιβάλ είτε εξαίρεση είτε ειδικά σχέδια ασφάλισης ώστε αν υπάρξει τρίτο κύμα να ελεγχθούν κάπως οι απώλειές τους.

Οι διοργανωτές των φεστιβάλ είναι αισιόδοξοι ότι τελικά το 2021 θα μπορέσουν να πραγματοποιήσουν τις εκδηλώσεις τους.

Ήδη, το We Out Here Festival στο Cambridgeshire και το Playground Festival, ανακοίνωσαν τα line –up τους τα οποία περιλαμβάνουν μεγάλα ονόματα όπως οι Groove Armada, Kraftwerk και Maribou State.

 loaded.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: