9.12.20

Χριστούγεννα με ρεβεγιόν από το μεσημέρι...


Τι θα ισχύσει για τις εκκλησίες...

Τα εναλλακτικά σενάρια για το πως μπορεί να ανοίξει η αγορά περιμένει στα χέρια του ο πρωθυπουργός. Το αργότερο την Πέμπτη, οι λοιμωξιολόγοι θα παραδώσουν τις προτάσεις τους στον Κυριάκο Μητσοτάκη και εκείνος θα έχει τον τελικό λόγο. Οι ειδικοί γνωρίζουν πολύ καλά την πίεση που υφίσταται η αγορά, η οποία αναζητά το άνοιγμα με μέτρα και προφυλάξεις, ωστόσο στην πλειοψηφία τους φαίνονται πολύ διστακτικοί για τους κινδύνους διασποράς που...μπορεί να επιφέρει.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πάντως, εμφανίζεται πολύ προσεκτικός, έχοντας πολλές φορές επισημάνει ότι αυτά τα Χριστούγεννα θα είναι διαφορετικά. Κυβερνητικές πηγές λένε μάλιστα ότι αυτές οι γιορτές θα θυμίζουν πολύ το περασμένο Πάσχα, όταν δεν επιτρέπονταν ούτε οι μετακινήσεις, ούτε οι επισκέψεις στα σπίτια.

Ρεβεγιόν το….μεσημέρι;

Και όμως γίνεται, σε καιρό πανδημίας, αφού οι πληροφορίες δεν δείχνουν πρόθυμο το κυβερνητικό επιτελείο να επεκτείνει το ωράριο της απαγόρευσης, παρά μόνο τις ημέρες της παραμονής των Χριστουγέννων και της παραμονής της Πρωτοχρονιάς, συνδυάζοντας όμως αυτήν την επιμήκυνση με το λιανικό εμπόριο. Με δύο λόγια, αντί της απαγόρευσης κυκλοφορίας από τις 9 το βράδυ έως τις 5 το πρωί, η απαγόρευση να ξεκινάει από τις 10 μ.μ.

Οι φόβοι για μεγάλο συγχρωτισμό και μη τήρηση του κανόνα των δύο οικογενειών (σ.σ 9 άτομα το πολύ) είναι αυτοί που απομακρύνουν το σενάριο της μεγαλύτερης χαλάρωσης για τα βραδινά ρεβεγιόν. «Ας είναι αυτά τα τελευταία Χριστούγεννα που περνάμε μακριά από τους αγαπημένους μας, για να είναι τα επόμενα καλύτερα» λένε με νόημα κυβερνητικές πηγές.

Πρόθεση του Μεγάρου Μαξίμου, εάν πάρει το πράσινο φως από τους λοιμωξιολόγους είναι να ανοίξει σύντομα τα κομμωτήρια, τα βιβλιοπωλεία και τα ανθοπωλεία και μετά από δύο ή τρείς ημέρες το λιανικό εμπόριο, πάντα με μέτρα και με συγκεκριμένο αριθμό πελατών μέσα σε κάθε κατάστημα. Βέβαιο είναι ότι τα εμπορικά καταστήματα θα ανοίξουν τελευταία, όπως και το ότι θα απαγορεύεται η μετακίνηση από νομό σε νομό, εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων, που θα αφορά σε επανένωση οικογενειών (πχ τους φοιτητές). Απαγορευτικό μπαίνει και στις επισκέψεις στα εξοχικά σπίτια για να μην υπάρξει κινητικότητα.

Το ραντεβού του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Αρχιεπίσκοπο κ.κ Ιερώνυμο, έγινε σήμερα το απόγευμα, σε μία προσπάθεια να βρεθεί η χρυσή τομή. Η Εκκλησία θέλει ανοιχτούς τους ναούς τις ημέρες των εορτών και φαίνεται ότι αυτό θα γίνει για λίγες ώρες, μόνο για λίγες ημέρες και με λίγους πιστούς...

ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: