8.12.20

«Σόου μόνο για έναν»...

 

Kυβερνητική μονοφωνία και «γαλάζια» προπαγάνδα καταγγέλλουν από το Κίνημα Αλλαγής, έχοντας πλέον επιβεβαίωση για τους ισχυρισμούς τους και τα επίσημα στοιχεία του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης για το 2019. Στο κόμμα της Κεντροαριστεράς κάνουν ευθέως λόγο για «σόου μόνο για έναν» στα ραδιοτηλεοπτικά μέσα, υποστηρίζοντας ότι ειδικά την περίοδο της πανδημίας, η Ν.Δ. δεν υπερεκπροσωπείται απλώς στα ΜΜΕ, αλλά χρησιμοποιεί την κρίσιμη συγκυρία σχεδόν για την εξαφάνιση των θέσεων της αντιπολίτευσης και κάθε είδους κριτικής.


Εναν... μήνα μετά τις αρχικές καταγγελίες εκ μέρους της Χαριλάου Τρικούπη, σύμφωνα με τις οποίες το Κίνημα Αλλαγής υποεκπροσωπούνταν κατάφωρα στα τηλεοπτικά πάνελ, από το κόμμα της Φώφης Γεννηματά επανήλθαν με νεότερα δεδομένα. Σε αυτά (για το διάστημα 8.11-2.12.2020) οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους αναφορικά με τις πολλαπλάσιες εμφανίσεις κυβερνητικών στελεχών σε σχέση με εκείνες του ΚΙΝ.ΑΛΛ., το οποίο αποτελεί το τρίτο κοινοβουλευτικό κόμμα.

Πιο αναλυτικά, καταγράφονται 229 εμφανίσεις στελεχών της Ν.Δ., 93 του ΣΥΡΙΖΑ και 24 για το Κίνημα Αλλαγής, ωθώντας αρμόδιες πηγές της Χαριλάου Τρικούπη να καταγγείλουν «εργαλειοποίηση» της ενημέρωσης, «φίμωση της αναγκαίας κριτικής», καθώς και διάφορες μεθοδεύσεις «είτε με τον μανδύα του “ειδικού” ή του “σχολιαστή”», με τις οποίες τα στελέχη του κυβερνώντος κόμματος παρελαύνουν στα τηλεοπτικά πάνελ, προπαγανδίζοντας την κυβερνητική γραμμή.






















«Επαναλαμβάνουμε ότι δεν διεκδικούμε ειδική μεταχείριση, δεν διαπραγματευόμαστε απολύτως τίποτα, δεν διαμαρτυρόμαστε, αλλά σε καμία περίπτωση δεν δεχόμαστε αποσιώπηση και διαστρέβλωση των θέσεών μας. Απαιτούμε να ακούγεται η φωνή όλων. Είναι συνταγματικό δικαίωμά μας, δικαίωμα των πολιτών είτε αρέσει στον κ. Μητσοτάκη και τη Νέα Δημοκρατία είτε όχι», συμπλήρωναν από το Κίνημα Αλλαγής.

Συντηρητική οπισθοδρόμηση

Στο μεταξύ, η Φώφη Γεννηματά εξαπέλυσε χθες νέα επίθεση στην κυβέρνηση, επαναλαμβάνοντας με μερικές ημέρες διαφορά τις βαριές καταγγελίες που είχε εκτοξεύσει κατά της Ν.Δ. και του πρωθυπουργού κατά τη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του κόμματός της. Παράλληλα, έθεσε τη διαχωριστική γραμμή τόσο από τη Δεξιά που εκπροσωπεί με τον πλέον συντηρητικό και ρουσφετολογικό τρόπο η σημερινή παράταξη του Κυριάκου Μητσοτάκη όσο και από τον λαϊκίστικο και χαμένο στις αντιφάσεις του ΣΥΡΙΖΑ.

«Είμαστε εδώ για να βάλουμε φραγμό στη συντηρητική οπισθοδρόμηση που επιδιώκει στη σκιά της πανδημίας η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, που κάθε μέρα που περνάει, δείχνει το πραγματικό της πρόσωπο», ανέφερε (Real Fm) και πρόσθεσε ότι το Κίνημα Αλλαγής έχει χαράξει αυτόνομη πορεία και δεν συζητά με το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα.

Δημήτρης Κουκλουμπέρης

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: