23.12.20

Οι γιατροί της Πέλλας απαντούν στα ανέξοδα «ευχαριστώ»...



...του πρωθυπουργού...
Την απελπιστική κατάσταση την οποία βιώνουν οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό των νοσοκομείων της Πέλλας εξαιτίας της πανδημίας, περιγράφει με υπόμνημά της η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών του νομού, η οποία συναντήθηκε σήμερα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη κατά την... περιοδεία του στο νοσοκομείο Γιαννιτσών. 

Ο πρωθυπουργός, κατά την επίσκεψή του σε νοσοκομεία και δομές της Κεντρικής Μακεδονίας, μιας περιοχής που έχει δοκιμαστεί σκληρά από την επέλαση της πανδημίας, περιορίστηκε να εκφράσει «ένα μεγάλο ευχαριστώ» στο προσωπικό, μίλησε για «την αμέριστη στήριξή του», έδειξε αισιόδοξος για τα τελευταία επιδημιολογικά στοιχεία και εξέφρασε την ανάγκη να μην υπάρξει εφησυχασμός. Απέφυγε πάντως να αναλάβει δεσμεύσεις για ενίσχυση των νοσοκομείων και των εργαζομένων σε αυτά, λέγοντας απλώς ότι «αντέξαμε».

Οι νοσοκομειακοί γιατροί επισημαίνουν τις σοβαρές ελλείψεις σε προσωπικό και μέσα που αντιμετωπίζουν τα νοσοκομεία και καλούν την κυβέρνηση, έστω και με καθυστέρηση πολλών μηνών, να λάβει ουσιαστικά μέτρα για την ενίσχυση του συστήματος υγείας.


Επισημαίνουν ότι οι υγειονομικοί και οι πολίτες ήδη από τον Μάρτιο προειδοποιούσαν την κυβέρνηση για την κατάσταση και ενώ ο «λαός με την πειθαρχία που επέδειξε στο πρώτο κύμα της πανδημίας, της έδωσε τον απαραίτητο χρόνο για να λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα», αναφέρουν «δυστυχώς αυτό δεν έγινε. Αυτό που σχεδόν μονότονα παρακολουθούμε μέχρι και σήμερα, είναι μια προσπάθεια μετακύλισης των δικών της ευθυνών στην λεγόμενη ατομική ευθύνη». 

Και πριν παραθέσουν τα αιτήματά τους για την ομαλή λειτουργία του συστήματος υγείας, επισημαίνουν ότι «δεν πρέπει να ξαναζήσουμε αυτά που συνέβησαν. Ο εμβολιασμός ακόμη και αν πραγματοποιηθεί μαζικά, αφού ξεπεραστούν τα προβλήματα επάρκειας, δεν αποτελεί πανάκεια και προφανώς δεν λύνει τα χρόνια προβλήματα που αντιμετωπίζει το δημόσιο σύστημα υγείας και οι εργαζόμενοι σε αυτό».

Ακολουθεί το υπόμνημα της ΕΝΙΠ Πέλλας 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: