28.12.20

Εντυπωσιασμός και σκοπιμότητες...


Από την πρώτη στιγμή που άρχισε να «θερίζει» η πανδημία οι επιστήμονες τόνιζαν πως θα απαλλαγούμε από τον εφιάλτη μόνο με την παρασκευή του κατάλληλου εμβολίου και την... ανακάλυψη αποτελεσματικής θεραπείας.

Εμβόλια πλέον έχουμε τα οποία άρχισαν να χρησιμοποιούνται. Εκείνο που δεν έχουμε -αν και από τις ιατρικές ανακοινώσεις φαίνεται πως υπάρχει- είναι η αποτελεσματική θεραπεία αυτών που κινδυνεύουν να χάσουν τη ζωή τους.

Μας χαροποιούν οι εξελίξεις σχετικά με το εμβόλιο; Αναμφίβολα. Αλλά δεν προσφέρονται για προπαγανδιστικές επιχειρήσεις εντυπωσιασμού σαν κι αυτές που οργάνωσαν η κυβέρνηση και τα φιλικά της μέσα ενημέρωσης με την είσοδο των ελάχιστων πρώτων εμβολίων στη χώρα μας και τους πρώτους εμβολιασμούς.

Καλώς ή κακώς δεν είναι όλα τα ζητήματα για προπαγάνδα. Ειδικά τη στιγμή που δεκάδες συμπολίτες μας χάνουν καθημερινά τη ζωή τους στις ΜΕΘ και εκατομμύρια πολίτες ταλαιπωρούνται από τις επιπτώσεις της πανδημίας, είτε ως ασθενείς, είτε ως έγκλειστοι λόγω περιοριστικών μέτρων, είτε ως κατεστραμμένοι οικονομικώς καθώς καταρρέουν επιχειρήσεις και χάνονται δουλειές.

Η έναρξη των εμβολιασμών συνιστά την αντίστροφή μέτρηση για να απαλλαγούμε από έναν επικίνδυνο εχθρό που καθημερινά μας καταστρέφει. Αλλά έχουμε μπροστά μας τουλάχιστον ένα εξάμηνο για να ελεγχθεί η κατάσταση. Αυτό υποχρεώθηκε να το παραδεχτεί και ο πρωθυπουργός.

Μέσα σε αυτό το εξάμηνο η ζημιά θα συνεχίσει να γίνεται. Τα περιοριστικά μέτρα σε μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό θα συνεχίσουν να υπάρχουν. Οπως και ο κίνδυνος να είναι κάποιος από μας το επόμενο θύμα της νόσου, αφού θεραπεία, σε μαζική χρήση, που να νικά τον θάνατο που επιφέρει ο ιός δεν υπάρχει.

Προς τι επομένως τα πανηγύρια και οι φιέστες; Μία εξήγηση υπάρχει. Η κυβέρνηση προσπαθεί να στρέψει την προσοχή της κοινής γνώμης μακριά από τις δικές της ευθύνες για όσα συνέβησαν και για όσα θα συμβούν το επόμενο διάστημα.

Πουλάει τη βάσιμη ελπίδα ζωής με το εμβόλιο για να εισπράξει συγχωροχάρτι από τους πολίτες. Για να ξεχάσουμε όσα υποσχέθηκε εν μέσω πανδημίας. Κυρίως την ενίσχυση του ΕΣΥ, για το οποίο δεν έκανε τίποτα. Κάνει λάθος όμως αν νομίζει πως απευθύνεται σε λωτοφάγους. Σπέρνει θεάματα και θα εισπράξει θύελλες...

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: