14.12.20

Εμπρηστικές δηλώσεις, Νavtex και... βόλτες του Oruc Reis...


Συνεχίζει το κρεσέντο των προκλήσεων η Άγκυρα, μερικές μόλις ημέρες μετά από τη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ).

Τη «σκυτάλη» έλαβε σήμερα ο... εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Άμυνας Σενέμπ Ακτόπ, ο οποίος κατηγόρησε την Ελλάδα πως «προκαλεί, εκβιάζει και κάνει προβοκατόρικες δηλώσεις».

«Η Ελλάδα με τις ασκήσεις, με τις παρενοχλήσεις, τις παραβιάσεις και τις προβοκατόρικες δηλώσεις της συνεχίζει την ανένδοτη στάση της, η οποία αυξάνει την ένταση» υποστήριξε ο ίδιος, και συνέχισε.

«Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις θα συνεχίσουν να υπερασπίζονται τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της χώρας και της τουρκικής δημοκρατίας της “Βόρειας Κύπρου” τόσο στο Αιγαίο όσο και στην Ανατολική Μεσόγειο».

Πιέζοντας για ακόμη μια φορά ώστε να ανοίξει άνευ όρων διάλογος με την Ελλάδα, η Τουρκία εξέδωσε αντί-Navtex ως απάντηση σε ελληνικές Navtex, ζητώντας την αποστρατιωτικοποίηση ελληνικών νησιών και ειδικότερα της Σαμοθράκης, της Λήμνου, της Χίου, της Σάμου, της Τήλου και της Χάλκης.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, το Oruc Reis έχει αποχωρήσει από το λιμάνι της Αττάλειας, με κατεύθυνση νοτιοδυτική και εντός των τουρκικών χωρικών υδάτων...

cnn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: