7.12.20

Καθυστερημένη συγγνώμη Μητσοτάκη...


...για την ποδηλατάδα στην Πάρνηθα(VIDEO)...


 Συνέντευξη εφόλης της ύλης παραχώρησε στο κεντρικό δελτίο του Alpha και στον δημοσιογράφο Αντώνη Σρόιτερ ο... πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ανοίγοντας τα χαρτιά του για την πανδημία, το πώς θα κάνουμε Χριστούγεννα, πότε θα λήξει το lockdown, πότε θα ξεκινήσει ο εμβολιασμός. 

 Πιθανό να μείνει κλειστή η νυχτερινή διασκέδαση μέχρι το Πάσχα

 Ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι δεν είναι έτοιμος να δώσει λεπτομέρειες για το πώς θα λειτουργήσει η αγορά, πράγμα που θα εξαρτηθεί από τα δεδομένα και κυρίως από την πίεση στο σύστημα υγείας. «Θέλουμε να είμαστε σίγουροι ότι το λελογισμένο άνοιγμα που θα κάνουμε δεν θα οδηγήσει σε ένα τρίτο κύμα» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, σημειώνοντας ότι «για να κάνουμε το μαζικό εμβολιασμό που θέλουμε θα χρειαστούν αρκετοί μήνες». Τόνισε όμως ότι το μεγάλο πρόβλημα είναι η διασκέδαση, όχι τόσο τα εστιατόρια. «Αν με ρωτήσετε με το χέρι στην καρδιά, το πιο πιθανό είναι ότι δεν θα λειτουργήσει μέχρι να έχουμε μία μαζική ανοσία του πληθυσμού» δήλωσε... 

Ήταν λάθος...

Ερωτηθείς για το περιστατικό της Πάρνηθας, ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε: «Ήταν λάθος ότι δέχθηκα να φωτογραφηθώ χωρίς μάσκα, όχι ότι πήγα για άθληση στην Πάρνηθα. Εγώ βάζω τον πήχη προσδοκιών πιο ψηλά. Κάνω αυτοκριτική. Έχω κάνει την αυτοκριτική μου. Μου έδωσε και εμένα τη δυνατότητα να σκεφτώ πόσο σημαντικό είναι το ατομικό παράδειγμα των πολιτικών. Ενοχλήθηκα που μια στιγμή ανεμελιάς διογκώθηκε σε τέτοιο βαθμό» συμπλήρωσε. «Μπορεί να έκανα ζημιά από μια μικρή στιγμή ανεμελιάς. Αλλά μου έδωσε τη δυνατότητα να σκεφτώ το παράδειγμα που δίνουν οι πολιτικοί» είπε. 

«Είναι ψέματα ότι υπάρχει δεύτερο σύστημα καταγραφής» 

Ο πρωθυπουργός σημείωσε ακόμη ότι τη Θεσσαλονίκη θα έπρεπε να την έχουμε κλείσει μια εβδομάδα νωρίτερα. Απηύθυνε έκκληση προς όλους να αποφύγουν τις μετακινήσεις από σπίτι σε σπίτι και συγκεντρώσεις μάξιμουμ με εννέα άτομα. «Έχω πει ότι μπορεί να έκλεινα τη Θεσσαλονίκη ή την Β. Ελλάδα νωρίτερα, αλλά δεν υπήρχε τότε τέτοια εισήγηση» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Διαβεβαίωσε επίσης ότι «παρακολουθούμε με μεγάλη λεπτομέρεια τα δεδομένα» και επισήμανε ότι ενοχλείται από τη συζήτηση για δήθεν διπλά βιβλία και ότι είναι ψέμα να μιλά κανείς για διπλό σύστημα καταγραφής κρουσμάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: