8.12.20

Μια 90χρονη στη Βρετανία...


...ο πρώτος άνθρωπος στον κόσμο που εμβολιάστηκε κατά του κορονοϊού...

ΒΙΝΤΕΟ

Μία γυναίκα από τη μικρή κωμόπολη Enniskillen των 15.000 κατοίκων, έγινε ο πρώτος άνθρωπος στον κόσμο που έκανε το εμβόλιο κατά του κορονοϊού και παρότι ίσως να... μην το έχει συνειδητοποιήσει κι η ίδια, άφησε μεγάλο αποτύπωμα στην Ιστορία. 

Η 90χρονη Βορειοϊρλανδή Μάργκαρετ Κίναν, η οποία θα την ερχόμενη εβδομάδα θα γίνει 91, εμβολιάστηκε στις 08.30 ώρα Ελλάδος (06.30 ώρα Βρετανίας) στο Νοσοκομείο του Κόβεντρι και δήλωσε μεγάλη τιμή.

«Νιώθω προνομιούχα που είμαι ο πρώτος άνθρωπος που κάνει το εμβόλιο κατά του κορονοϊού. Είναι το καλύτερο δώρο γενεθλίων που θα μπορούσα ποτέ να ζητήσω. Μετά από αυτή την εξέλιξη, ανυπομονών για τις στιγμές που θα περάσω με την οικογένειά μου και με τους φίλους μου την Πρωτοχρονιά, αφού πέρασα μόνη το μεγαλύτερο μέρος του 2020», δήλωσε η Κίναν, που όπως πολλοί ηλικιωμένοι παγκοσμίως, ήταν αναγκασμένη να περνά τον περισσότερο χρόνο της απομονωμένη για να προστατεύει τον εαυτό της. 

«Αυτό που μπορώ να συμβουλέψω τον κόσμο είναι αν έχει τη δυνατότητα να κάνει το εμβόλιο, να το κάνει. Από τη στιγμή που το έκανα εγώ στα 90 μου, μπορούν όλοι». 

Με αυτόν τον τρόπο ξεκίνησε το μεγάλο πρότζεκτ στη Βρετανία με τον εμβολιασμό μέρους του πληθυσμού, μόλις λίγες μέρες μετά την έγκριση που έλαβε το εμβόλιο που ανέπτυξαν οι εταιρίες Pfizer/BioNTech...

altsantiri.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: