10.11.20

Ανοικτή TV...


...με νέες σειρές και εκπομπές στην καραντίνα...

«Πράσινο φως» για τη λειτουργία της τηλεόρασης κατά το διάστημα της καραντίνας. Η κυβέρνηση ανταποκρίθηκε στο σχετικό αίτημα του κλάδου και δεν απαγόρευσε την... παραγωγή σειρών και εκπομπών, όπως συμβαίνει ήδη με την ενημέρωση.

Το βασικό επιχείρημα είναι ότι οι άνθρωποι που λαμβάνουν μέρος στα γυρίσματα είναι συγκεκριμένοι, ενώ τηρούνται, σε γενικές γραμμές, αυστηρά πρωτόκολλα. Επίσης, όπως τόνισαν προς την κυβέρνηση οι εκπρόσωποι των ιδιωτικών σταθμών και της ΕΡΤ, ο κόσμος που θα μείνει μέσα θα πρέπει να παρακολουθεί νέο πρόγραμμα.

Οι σταθμοί έχουν γυρίσει τις σειρές το καλοκαίρι και διαθέτουν υλικό, το οποίο όμως φτάνει έως και τον Ιανουάριο. Δηλαδή, υπάρχουν επεισόδια για τον Νοέμβριο και ίσως τον Δεκέμβριο, ενώ στις γιορτές θα μεταδοθούν επαναλήψεις. Μετά τον Γενάρη όλα θα αξιολογηθούν εκ νέου.

Οι παράμετροι είναι αρκετοί, καθώς το lockdown ενδέχεται να κρατήσει όλο τον χειμώνα. Τα εμβόλια, ακόμη και αν είναι διαθέσιμα τον Ιανουάριο, θα χρειαστούν τουλάχιστον δύο μήνες για να αρχίσουν να διατίθενται στον πληθυσμό, ώστε να γίνουν οι πρώτες εκτιμήσεις για την αποτελεσματικότητά τους. 

Η οικονομική κατάσταση του κλάδου της τηλεόρασης είναι καλύτερη από ό,τι αναμενόταν, αλλά και πάλι υπάρχουν σταθμοί που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα και οι ιδιοκτήτες τους θα κληθούν να λάβουν αποφάσεις...

typologies.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: