22.11.20

Tα κανάλια επιτρέπονται... όχι οι συγγενείς...


Διαβάζω σε τίτλο: «Ο ΣΚΑΪ δε σεβάστηκε τίποτα και μπήκε σε ΜΕΘ». Διαβάζω το άρθρο και βλέπω την πλήρη αναπαραγωγή αυτού που έδειξε ο ΣΚΑΪ, ο οποίος δεν σεβάστηκε, ενώ αυτοί που το αναπαράγουν σεβάστηκαν. Τέλος πάντων, δεν είναι εκεί το θέμα. Το καλό είναι ότι... τους ασθενείς τούς σέβονται οι διοικήσεις και οι διευθυντές που επιτρέπουν την είσοδο καναλιών εκεί που απαγορεύεται να μπει ο γιος, η κόρη, η μάνα, ο πατέρας κάποιου –του οποιουδήποτε, δεν έχει σημασία, γιατί σήμερα είναι αυτός, αύριο θα είμαι εγώ. 
Και είναι καλό, γιατί μαζί με όλον το κόσμο θα δουν και αυτοί τον άνθρωπό τους στο κρεβάτι τού νοσοκομείου. Και μην πει κανείς ότι δεν ρωτήθηκε ο ασθενής. 
Αυτά είναι κακόβουλα, γιατί όλοι θέλουμε τα 5 λεπτά δημοσιότητας που μας αναλογούν. 
Και μπορεί εμείς να μην το ξέρουμε, αλλά ο δημοσιογράφος που παίζει την ανθρώπινη ψυχολογία στα δάχτυλα το ξέρει. Και μπορεί να μη ρωτήθηκαν, αλλά ο γιατρός τους και η διοίκηση του νοσοκομείου –που το βασικό μέλημά τους είναι η προστασία τού ασθενή και των δικαιωμάτων του– βρίσκονται εκεί γι' αυτόν. Για να είναι σίγουροι ότι τραβήχτηκε το καλό προφίλ. 
 Αυτά προς το παρόν, γιατί αν σχολιάσω και τα του ρεπορτάζ, δεν θα μου μείνει χρόνος να δω ειδήσεις και να ενημερωθώ για όλα αυτά που με κίνδυνο της ζωής τους με ενημερώνουν οι δημοσιογράφοι. 

Παρακαλώ πολύ τις διοικήσεις των νοσοκομείων να τους χορηγήσουν το ανθυγιεινό σαν εξωτερικούς συνεργάτες –τι, δεν είναι; 
Οι άνθρωποι κινδυνεύουν μέσα στα νοσοκομεία για να δείξουν τα τέλεια έργα σας!...

  Ματιάννα Συρίγου
 (Είναι νοσηλεύτρια σε νοσοκομείο της Αττικής και διατύπωσε τις απόψεις της στο fb)

 Πηγή: harddog

Δεν υπάρχουν σχόλια: