19.11.20

Tηλε-εκπαίδευση Δημοτικού. Καλά πήγε και αυτό...


Το υπουργείο δεν ξέρει αυτή τη φορά πού να ρίξει το φταίξιμο για το φιάσκο της τηλε-εκπαίδευσης και στα Δημοτικά σχολεία

«Πρώτη μέρα WebEx για τα Δημοτικά. Το σύστημα έχει πέσει, δεν μπορούν οι εκπαιδευτικοί να συνδεθούν. Άγχος από γονείς που έχουν κι άλλες υποχρεώσεις και... από εκπαιδευτικούς που δεν μπορούν να κάνουν τη δουλειά τους έστω και με αυτόν τον τρόπο, τα παιδιά το βλέπουν σαν πανηγύρι» λέει μια μητέρα.

«Η πρώτη σχολική ώρα πέρασε με την προσπάθεια σύνδεσης. Στη δεύτερη ώρα τα πιο πολλά παιδιά της τάξης δεν μπορούν να συνδεθούν και η δασκάλα τούς είπε να κλείσουν τις κάμερες για να αντέξει το σύστημα» παραπονιέται μια άλλη.

«Πάρτε τις μάσκες - σεντόνια, τα παγούρια - μινιατούρες και το WebEx και αφήστε μας να λειτουργήσουμε μόνοι μας, καλύτερα θα τα καταφέρουμε να είμαστε ουσιαστικά δίπλα στους μαθητές μας» γράφει στο Τwitter o αντιπρόεδρος της ΔΟΕ.

«Μια πλατφόρμα που διαρκώς κολλάει, παιδάκια που νυστάζουν καθώς στις 2 το μεσημέρι έχουν μάθει να χαλαρώνουν από το σχολείο έχοντας μόλις γευματίσει και όχι να αρχίζουν μάθημα, διαρκές χάος από φωνές που η μία πέφτει πάνω στην άλλη όταν υπάρχουν ανοιχτά μικρόφωνα καθώς τα εξάχρονα θέλουν να μιλήσουν στους φίλους τους και δασκάλες τόσο μα τόσο εγκλωβισμένες, να προσπαθούν για το καλύτερο σε ένα μοτίβο άβολο και παντελώς αντιεκπαιδευτικό» γράφει στο Facebook ένας πατέρας που δεν ξέρει αν πρέπει να γελάσει ή να κλάψει.

Κι από την άλλη, έχεις ένα υπουργείο που, αφού δεν ξέρει αυτή τη φορά πού να ρίξει το φταίξιμο για το φιάσκο της τηλε-εκπαίδευσης και στα Δημοτικά σχολεία, προτιμά να κάνει λόγο για μεμονωμένα προβλήματα υποβαθμίζοντας τα προβλήματα μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών που καλούνται να διαχειριστούν την αδυναμία της κυβέρνησης να εξασφαλίσει την ομαλή λειτουργία του συστήματος...

Πέτρος Κατσάκος

ΑΥΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: