11.11.20

Reuters: «H τιμή της δόσης του εμβολίου της Pfizer»...


Σύμφωνα με το Reuters, οι ΗΠΑ συμφώνησαν να πληρώσουν... 19,50 δολάρια ανά δόση για 100 εκατ. δόσεις, έχοντας την επιλογή να αγοράσουν ακόμη 500 εκατ. δόσεις υπό όρους που θα αποτελέσουν αντικείμενο ξεχωριστής διαπραγμάτευσης και η τιμή προς το παρόν είναι απροσδιόριστη. 

 Ο επικεφαλής στρατηγικής της BioNTech, Ράιαν Ρίτσαρντσον, σε διαδικτυακή εκδήλωση των «Financial Times» δήλωσε ότι «η τιμή του εμβολίου θα αντικατοπτρίζει τους οικονομικούς κινδύνους που έχουν αναλάβει οι ιδιώτες επενδυτές του». «Προσπαθήσαμε να ακολουθήσουμε μια ισορροπημένη προσέγγιση, που αναγνωρίζει ότι η καινοτομία απαιτεί κεφάλαιο και επενδύσεις. Το εμβόλιο θα πρέπει να αποτιμάται πολύ κάτω από τις συνήθεις τιμές της αγοράς. Η τιμή του εμβολίου θα αντικατοπτρίζει την κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε και θα αποσκοπεί στο να διασφαλίσουμε την ευρεία πρόσβαση παγκοσμίως. Πιθανότατα θα υπάρχουν διαφορετικές τιμές στις χώρες», πρόσθεσε. 

 Η Ένωση τώρα από την πλευρά της  θα πληρώσει λιγότερα από 19,50 δολάρια ανά δόση, δήλωσε στο Reuters ο ανώτερος αξιωματούχος της ΕΕ που συμμετείχε σε συνομιλίες με κατασκευαστές εμβολίων, προσθέτοντας ότι αυτή η τιμή αντικατοπτρίζει εν μέρει την οικονομική υποστήριξη που πρόσφεραν η ΕΕ και η Γερμανία για την ανάπτυξη του φαρμάκου. 

 Η BioNTech ανακοίνωσε αυτήν την εβδομάδα ότι το μέγεθος παραγγελίας θα επηρεάσει την τιμή ανά δόση στον ανεπτυγμένο κόσμο, προσθέτοντας ότι θα διαφοροποιήσει τις τιμές μεταξύ χωρών ή περιοχών για το πιθανό εμβόλιο...

Δεν υπάρχουν σχόλια: