20.11.20

Αίτημα της Pfizer για επείγουσα έγκριση του εμβολίου...


Αίτημα για έγκριση έκτακτης ανάγκης του εμβολίου που αναπτύσσει για τον κορονοϊό καταθέτει η Pfizer μαζί με τη BioNTech, οι δύο εταιρείες που πραγματοποιούν τα πλέον καθοριστικά βήματα για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα... απευθυνθεί στον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων για να αιτηθεί άμεση άδεια για επείγουσα χρήση του εμβολίου, ώστε η διανομή του να ξεκινήσει μέσα στον επόμενο μήνα.

Τα νέα έρχονται λίγες μόλις ημέρες μετά τις ανακοινώσεις της εταιρείας για αποτελεσματικότητα της τάξεως του 95% του εμβολίου, αλλά και λίγες ώρες μετά τις δηλώσεις του Έλληνα CEO της Pfizer, Άλμπερτ Μπουρλά ο οποίος ξεκαθάρισε πως οι πρώτες δόσεις θα αρχίσουν να διανέμονται αμέσως μετά την έγκρισή του.

Βέβαια, μέχρι την έγκριση του εμβολίου από τον FDA, αν αυτή έρθει, θα χρειαστεί να μεσολαβήσουν κάποιες εβδομάδες, ωστόσο, από την εταιρεία εμφανίζονται έτοιμοι να διανείμουν τις πρώτες δόσεις μέσα στον Δεκέμβριο.

Νωρίτερα, ο Άλμπερτ Μπουρλά παραχώρησε συνέντευξη στο TIME, μιλώντας για τις προσδοκίες του αλλά και την ετοιμότητα της εταιρείας, ενώ μετά το τέλος της συνέντευξης έκανε ανάρτηση στο Twitter, περιγράφοντας με λίγα λόγια το "ταξίδι" που μεσολάβησε μέχρι τη στιγμή της παραγωγής και του αιτήματος για έγκριση.

"Η δουλειά μας για την παροχή ενός ασφαλούς και αποτελεσματικού εμβολίου δεν ήταν ποτέ πιο επείγουσα, καθώς συνεχίζουμε να βλέπουμε μια ανησυχητική αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων COVID-19 παγκοσμίως. Η υποβολή στις ΗΠΑ αντιπροσωπεύει ένα κρίσιμο ορόσημο στο ταξίδι μας για την παράδοση εμβολίου COVID-19 στον κόσμο και τώρα έχουμε μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα, τόσο της αποτελεσματικότητας όσο και του προφίλ ασφάλειας του εμβολίου μας, δίνοντάς μας εμπιστοσύνη στις δυνατότητές του". δήλωσε μεταξύ άλλων.

Μάλιστα, ο Έλληνας CEO της αμερικανικής εταιρείας δεν έκρυψε την ικανοποίηση και την περηφάνια του, ενώ έκανε λόγο για ιστορική στιγμή.

Την περασμένη Πέμπτη, ο Διευθυντής της BioNTech, εμφανίστηκε αισιόδοξος για την έγκριση του εμβολίου μέσα στον επόμενο μήνα. "Η υποβολή άδειας για χρήση επείγουσας ανάγκης στις ΗΠΑ είναι ένα κρίσιμο βήμα για να καταστήσουμε το υποψήφιο εμβόλιο διαθέσιμο στον παγκόσμιο πληθυσμό το συντομότερο δυνατό", δήλωσε ο Ουγκούρ Σαχίν. "Σκοπεύουμε να συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε με ρυθμιστικές υπηρεσίες παγκοσμίως για να επιτρέψουμε την ταχεία διανομή του εμβολίου μας παγκοσμίως. Ως εταιρεία που βρίσκεται στη Γερμανία, στην καρδιά της Ευρώπης, οι αλληλεπιδράσεις μας με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (EMA) έχουν ιδιαίτερη σημασία για εμάς και του παρέχουμε συνεχώς δεδομένα ως μέρος της κυλιόμενης διαδικασίας ελέγχου", σημείωσε περαιτέρω.

Οι ΗΠΑ σχεδιάζουν να ξεκινήσουν άμεσα τον εμβολιασμό των Αμερικανών, ενώ σε ό,τι έχει να κάνει με την τιμή του εμβολίου, η εταιρεία έκανε λόγο για "προσιτές τιμές", με τον κ. Μπουρλά να αναφέρει πρόσφατα πως η διάθεση θα έχει "μη κερδοσκοπικό χαρακτήρα" στις φτωχότερες χώρες...

news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: