19.11.20

Μπουρλά: Διανομή του εμβολίου της Pfizer...


...αμέσως μετά την έγκρισή του...

Ζήτημα λίγων ωρών θα είναι να αρχίσει η διανομή του εμβολίου της Pfizer από τη στιγμή που θα εγκριθεί. Αυτό αποκάλυψε ο επικεφαλής του φαρμακευτικού κολοσσού Pfizer σε συνέντευξή του στο Sky news, προσθέτοντας ότι ήδη έχουν παραχθεί πάνω από 20 εκατομμύρια δόσεις και η παραγωγή συνεχίζεται.

Η... Pfizer είναι έτοιμη να στείλει δόσεις του εμβολίου COVID-19 «εντός ωρών» από τη λήψη της επίσημης έγκρισης, σύμφωνα με όσα είπε στο Sky News ο CEO της εταιρείας, Άλμπερτ Μπουρλά.

Ο Μπουρλά δήλωσε ότι η εταιρεία του θα υποβάλει αίτηση για άδεια από τις ρυθμιστικές αρχές σε όλο τον κόσμο «πολύ, πολύ σύντομα - μέσα σε λίγες μέρες» και θα ξεκινήσει άμεσα να στέλνει τις πρώτες από τις 20 εκατομμύρια δόσεις εμβολίου που έχουν ήδη γίνει.

Ο Μπουρλά ανέφερε στο Sky News ότι οι δόσεις θα αποστέλλονται σε χώρες μόλις το επιτρέψουν οι υγειονομικές ρυθμιστικές αρχές, αυξάνοντας την πιθανότητα «για ρύθμιση της κατάστασης», αλλά είπε ότι ο κόσμος θα πρέπει να είναι «υπομονετικός» επειδή η ζήτηση θα ξεπεράσει την προσφορά.

«Το φως είναι πραγματικό - υπάρχει φως στο τέλος του τούνελ», είπε. «Πιστεύω ότι το δεύτερο μισό του 2021 θα είναι μια πολύ διαφορετική εμπειρία για πολλούς από εμάς».

Ο Μπούρλα μίλησε στο Sky News, λίγο μετά την ολοκλήρωση της μελέτης της «Φάσης 3» σχετικά με το εμβόλιο COVID-19, που δημιουργήθηκε σε συνεργασία με τη γερμανική εταιρεία BioNTech.

Η μελέτη έδειξε ότι είναι 95% αποτελεσματικό, μια εξέλιξη που περιέγραψε ως «θεαματική» και «μια υπέροχη στιγμή για την επιστήμη αλλά, το πιο σημαντικό, για την ανθρωπότητα». Ακόμη, ανέφερε πως η ημέρα που του είπαν για την επιτυχία του εμβολίου ήταν «η πιο λαμπρή μέρα της ζωής μου».

Η εταιρεία του έχει ήδη παράγει περισσότερες από 20 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου και αναμένει ότι ο αριθμός αυτός θα έχει φτάσει τα 50 εκατομμύρια μέχρι το τέλος του έτους. Άλλες 1,3 δισεκατομμύρια δόσεις προγραμματίζονται να κατασκευαστούν το 2021...

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: