12.11.20

O Τσαβούσογλου τηλεφώνησε στον Δένδια...


...για να μάθει για την υγεία του...

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου είχε νωρίτερα σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, καθώς ο Τούρκος υπουργός επικοινώνησε με Αθήνα προκειμένου να ενημερωθεί για την... υγεία του Έλληνα ομολόγου του.

«Ο κ. Δένδιας δέχθηκε νωρίτερα τηλεφωνική επικοινωνία από τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών Μ. Τσαβούσογλου, τον οποίο ευχαρίστησε για το ενδιαφέρον του για την υγεία του και τον διαβεβαίωσε ότι παραμένει καλά και βρίσκεται σε καραντίνα για καθαρά προληπτικούς λόγους», αναφέρει σε ανάρτησή του στο twitter το υπουργείο Εξωτερικών.

Η εν λόγω επικοινωνία έρχεται μετά από νέο επεισόδιο στην κόντρα μεταξύ της Αθήνας και της Άγκυρας, που ξεκίνησε μετά τη νέα παράνομη Navtex που εκδόθηκε για το Oruc Reis.

Υπενθυμίζεται πως η Αθήνα προχώρησε χθες σε διάβημα διαμαρτυρίας για την τελευταία αυτή τουρκική πρόκληση.

Σε ανακοίνωσή του, το υπουργείο Εξωτερικών τόνιζε πως η Τουρκία ανακοινώνει τη συνέχιση των παράνομων σεισμικών ερευνών της για 11-23 Νοεμβρίου σε περιοχή που επικαλύπτει ελληνική υφαλοκρηπίδα στην Ανατολική Μεσόγειο.

Υπογράμμιζε δε, πως με την κίνησή της αυτή η Τουρκία παραβιάζει κατ’ εξακολούθηση το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας και υπονομεύει την ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή.

«Διατυμπανίζει δηλαδή ότι θα συνεχίσει να περιφρονεί τις συστάσεις της διεθνούς κοινότητας και του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για αποφυγή τέτοιων παράνομων ενεργειών και συμμόρφωση της προς τη διεθνή νομιμότητα. Η Ελλάδα καταδικάζει εκ νέου την προκλητική αυτή συμπεριφορά, η οποία απομακρύνει ακόμα πιο πολύ την όποια προοπτική ενός εποικοδομητικού διαλόγου και ζητά από την Τουρκία να ανακαλέσει άμεσα την παράνομη Navtex» εξηγούσε η ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, και συμπλήρωνε:

«Στο πλαίσιο αυτό, ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας έδωσε οδηγίες για την άμεση διενέργεια διαβήματος διαμαρτυρίας προς την τουρκική πλευρά, καθώς και την ενημέρωση Συμμάχων και Εταίρων για τη συνεχιζόμενη τουρκική παράνομη συμπεριφορά»...

cnn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: