28.11.20

Παράταση lockdown και μετά τον Ιανουάριο...


...βλέπουν οι Γερμανοί ...
Απαισιόδοξοι εμφανίζονται οι Γερμανοί πολίτες σχετικά με την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα του, καθώς η πλειονότητα πιστεύει ότι δεν θα σταματήσουν τα αυστηρά περιοριστικά μέτρα μέσα στους επόμενους δύο μήνες.

Σύμφωνα με... έρευνα του ινστιτούτου δημοσκοπήσεων Insa, την οποία δημοσίευσε η εφημερίδα «Bild», τέσσερις στους πέντε Γερμανούς αναμένουν παράταση του lockdown πέραν του Ιανουαρίου. Συγκεκριμένα, ποσοστό 79% των πολιτών αναμένει παράταση του lockdown, ενώ μόνο το 9% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι θα λήξει τον Ιανουάριο.

Την ίδια στιγμή, το 69% θεωρεί σωστή την αυστηρότητα των περιορισμών επαφής στα πέντε άτομα από δύο το πολύ νοικοκυριά, που αποφασίστηκε την Τετάρτη. Αντιθέτως, το 21% απάντησε ότι η αυστηροποίηση είναι λάθος.


Η απόφαση για την απαγόρευση των πυροτεχνημάτων την παραμονή της Πρωτοχρονιάς σε πολυσύχναστες πλατείες και δρόμους υποστηρίζεται επίσης από τη μεγάλη πλειοψηφία: το 75% των Γερμανών πολιτών είναι της άποψης ότι είναι σωστή και μόνο το 15% τη θεωρεί λανθασμένη. Επίσης, σύμφωνα με την έρευνα, το 80% των Γερμανών πολιτών δεν θα αγοράσει πυροτεχνήματα φέτος.

Τέλος, σχεδόν τα δύο τρίτα (64%) θεωρούν ότι θα είχε νόημα το πανευρωπαϊκό κλείσιμο των χιονοδρομικών κέντρων, ενώ το 20% το απορρίπτει. Υπενθυμίζεται ότι η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ δήλωσε ότι το Βερολίνο θα επιδιώξει να φτάσει σε συμφωνία με άλλες χώρες της Ε.Ε., για το κλείσιμο όλων των χιονοδρομικών κέντρων. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: