4.11.20

Εξαδάκτυλος: Χειρότερο από το lockdown...


...είναι το καθυστερημένο lockdown...

"Αυτή τη στιγμή που μιλάμε δεν είμαστε σε δύσκολη καμπή, αλλά οι αριθμοί με τον τρόπο που συσσωρεύονται μας οδηγούν στη δύσκολη καμπή. Και τώρα είναι η ώρα που πρέπει προληπτικά και με ταχύτητα να υπάρξει δράση, ώστε να... μην αυξηθούν οι αριθμοί. Είμαστε στην Ευρώπη όλοι, σε ένα δεύτερο κύμα που είναι πιο μεγάλο και ίσως πιο φονικό από το πρώτο. Πρέπει να δούμε τι συνέβη στις χώρες που προηγούνται ημών και να διδαχθούμε από τα μαθήματά τους. 

Είδαμε ότι οι χώρες που προηγούνται από εμάς δεν κατάφεραν να αποφύγουν τα μέτρα περιορισμού για να τιθασεύσουν την πανδημία και αναφέρομαι στη Γαλλία, στην Πορτογαλία, στο Βέλγιο, στην Ισπανία" δήλωσε ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, μιλώντας στον Realfm 97,8 και στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου. 

"Είδαμε επίσης χώρες αντίστοιχες με εμάς, ότι βρίσκονται με έναν μεγάλο αριθμό ανθρώπων διασωληνωμένων. Η Τσεχία ανακοίνωσε ότι έχει πάνω από 1.100 διασωληνωμένους με Covid. Και είναι 10.000.000 ο πληθυσμός της. Είδαμε χώρες όπως το Ισραήλ και η Σλοβενία να επιβάλλουν σκληρά μέτρα περιορισμού για να τιθασεύσουν την πανδημία διότι τα πιο ελαφρά μέτρα δεν απέδιδαν. Όλα αυτά πρέπει να συνεκτιμηθούν και να μας οδηγήσουν στη σωστή κίνηση" πρόσθεσε.

"Οι χώρες που προηγούνται ημών δεν κατάφεραν να αποφύγουν το γενικό lockdown, χειρότερο από το lockdown είναι το καθυστερημένο lockdown. Επίσης, όταν είναι καθυστερημένο το lockdown εκτός από τις καταστροφές στην υγεία και στην οικονομία είναι και χρονικά μακρύτερο. Εγώ ως χειρουργός θα επέλεγα την ταχεία επέμβαση, πριν φτάσουμε στο αμήν" τόνισε...

enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: