5.11.20

Βρετανία: Παράταση οικονομικής στήριξης για το νέο lockdown...



Μέχρι τα τέλη Μαρτίου θα παραταθεί το δαπανηρό σχέδιο για την αναστολή συμβάσεων εργασίας στο Ηνωμένο Βασίλειο, δήλωσε, μεταξύ άλλων στο Κοινοβούλιο ο υπουργός Οικονομικών, την πρώτη μέρα του νέου lockdown στη χώρα. 

 Ο... Ρίσι Σουνάκ ενίσχυσε σήμερα περαιτέρω το οικονομικό του σχέδιο διάσωσης της χώρας από την πανδημία, ύψους 200 δισ. λιρών (261,72 δισ. δολαρίων).

Μεταξύ άλλων, ο Σουνάκ παρέτεινε έως τα τέλη Μαρτίου το πρόγραμμα, βάσει του οποίου καλύπτεται το 80% του μισθού των εργαζομένων των οποίων οι συμβάσεις αναστέλλονται προσωρινά. Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι θα παράσχει δισεκατομμύρια λίρες στήριξης σε άλλες θέσεις εργασίας.


«Είναι σαφές ότι οι οικονομικές επιπτώσεις διαρκούν πολύ περισσότερο για τις επιχειρήσεις απ’ ό,τι οι όποιοι περιορισμοί και γι’ αυτό τον λόγο αποφασίσαμε να παρατείνουμε τη στήριξή μας», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών στο Βρετανικό Κοινοβούλιο.

Νωρίτερα σήμερα, η Τράπεζα της Αγγλίας ανακοίνωσε ότι αυξάνει τις αγορές κρατικών ομολόγων κατά 150 δισ. λίρες (196 δισ. δολάρια), βοηθώντας την κυβέρνηση να χρηματοδοτήσει την αύξηση στις κρατικές δαπάνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: