24.11.20

Η «νέα» και η παλιά Δεξιά...


Εχουν βαλθεί όλα τα στελέχη της Δεξιάς, παλιάς και νέας, να στρώσουν το έδαφος στη συνεννόηση και τη σύμπραξη των κομμάτων της Αριστεράς. Τελευταίο κρούσμα, ο πρόεδρος μιας οργάνωσης που ονομάζεται «Νέα Δεξιά», αν και... θυμίζει την πιο παλιά Δεξιά που υπήρξε ποτέ.

Ο Φαήλος Κρανιδιώτης κατέθεσε αναφορά στην Εισαγγελία εναντίον του Αλέξη Τσίπρα, του Δημήτρη Κουτσούμπα και του Γιάνη Βαρουφάκη για τις συμβολικές εκδηλώσεις κατά την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου και στη συνέχεια η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για να διερευνηθεί αν έχουν τελεστεί, κατά περίπτωση, τα αδικήματα της παραβίασης των μέτρων κατά του κορονοϊού και της διέγερσης σε ανυπακοή.

Βέβαια το θέμα δεν είναι ο Φ. Κρανιδιώτης, ο οποίος εξάλλου έχει επάξια κερδίσει τον χαρακτηρισμό «επώνυμο τρολ» («Vice», 17.3.2016), αλλά ο θεσμός της Δικαιοσύνης, που χάνει το κύρος του όταν είναι υποχρεωμένος να ασχολείται με παρόμοια ζητήματα που έχουν καθαρά πολιτικό χαρακτήρα.

Οι αναφορές, οι μηνύσεις και οι αγωγές του Φ. Κρανιδιώτη έχουν αφήσει εποχή, όχι μόνο στα κτίρια της Ευελπίδων, αλλά και στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, το οποίο δικαίωσε εκείνους που αυτός είχε επιλέξει ως στόχους.

Στη δραστηριότητά του αυτή είχαν υποχρεωθεί να εναντιωθούν δημόσια πρόσωπα από όλο το πολιτικό φάσμα. Ανάμεσά τους, ο Κώστας Σημίτης, ο Μίκης Θεοδωράκης, αλλά ακόμα και ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, για τον οποίο ο Κρανιδιώτης θα έγραφε αργότερα «Ο υπερήλιξ με το τικ να σταματήσει να τρυπάει κουκλάκια».

Πώς είναι δυνατόν αυτό το πρόσωπο να εμφανίζεται σήμερα ως επίδοξος τιμωρός των ηγετών των κομμάτων της Αριστεράς; Η απάντηση είναι πολύ απλή. Εχει προηγηθεί ο ίδιος ο πρωθυπουργός, ο οποίος έδωσε το πράσινο φως στον Μ. Χρυσοχοΐδη να αντιμετωπίσει τα στελέχη της Αριστεράς ως ποινικούς εγκληματίες.

Είδε λοιπόν φως στην «παλαιά» Δεξιά ο Φ. Κρανιδιώτης και μπήκε. Ξεχνώντας, βέβαια, ότι ήταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης εκείνος που τον διέγραψε από τη Ν.Δ. το 2016, όταν είχε προσφερθεί να δέσει τα χέρια του υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Μουζάλα, για να τον εκτελέσουν στο Γουδί. Συγχαρητήρια, κύριε Μητσοτάκη. Ξανακερδίσατε την καρδιά του Φαήλου...

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: