5.11.20

Μειώνεται το προβάδισμα του Τραμπ στην Πενσιλβάνια...



Αντίστροφα μετρά ο χρόνος μέχρι να ανακοινωθούν τα αποτελέσματα στην πολιτεία-κλειδί της Πενσιλβάνια, όπου ο Ντόναλντ Τραμπ προσέφυγε στο Ανώτατο Δικαστήριο επικαλούμενος νοθεία. Σύμφωνα με... τις τελευταίες εξελίξεις, έχει συρρικνωθεί η διαφορά ανάμεσα σε Τραμπ και Μπάιντεν  υπέρ του υποψηφίου με τους Δημοκρατικούς. 

Με το 92% των καταμετρημένων ψηφοδελτίων, ο ο υποψήφιος με τους Ρεπουμπλιανούς εξακολουθεί να έχει ένα πλεονέκτημα, 50,2% έναντι 48,5% του Μπάιντεν.

«Κάθε φορά που δεχόμαστε σημαντικό αριθμό ψήφων, ο Τζο Μπάιντεν ξεπερνά το φράγμα που χρειάζεται για να συνεχίσει να παρακολουθεί αυτό το προβάδισμα και να έχει την ευκαιρία να κερδίσει την πολιτεία της Πενσιλβάνιας» δηλώνει ο δημοσιογράφος του CNN Τζον Κινγκ. 

«Αν είσαι ο Τζο Μπάιντεν και πάρεις τη Πενσιλβάνια», είπε ο Κινγκ, «τότε τελείωσες».

«Νομίζω ότι σίγουρα θα μπορούσαμε» να γνωρίζουμε το αποτέλεσμα στην Πενσιλβάνια μέχρι το τέλος της ημέρας δήλωσε από πλευράς της η αξιωματούχος της πολιτείας Κάθι Μπούκβαρ στο CNN την Πέμπτη.

«Νομίζω ότι υπάρχουν χονδρικά περίπου 550.000  - συν ή πλην - ψηφοδέλτια που βρίσκονται ακόμη στη διαδικασία καταμέτρησης σήμερα. Μερικά από αυτά μπορεί να έχουν ήδη καταμετρηθεί, αλλά δεν έχουν ακόμη ενσωματωθεί (στο αποτέλεσμα)» είπε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: