22.11.20

Το ύποπτο γεύμα...


...στο οποίο φέρεται να κόλλησε τον κορονοϊό ο Ιερώνυμος...
Ο προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας βρισκόταν σε οικειοθελή καραντίνα από τις 11 Νοεμβρίου στην εξοχική του κατοικία στη γραφική Ζάλτσα Βοιωτίας καθώς νωρίτερα είχε υπάρξει μια αλληλουχία γεγονότων ιδιαίτερα ύποπτων.

Το χρονικό διάστημα μεταξύ 4 και 6 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε... η συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου η οποία όμως παρά το γεγονός ότι βρισκόμαστε εν μέσω πανδημίας και οι περισσότεροι συμμετέχοντες είναι άνθρωποι μεγάλης ηλικίας, επελέγη να γίνει δια ζώσης και όχι με τηλεδιάσκεψη όπως στο παρελθόν, κάτι που αποδείχθηκε μέγα λάθος όπως δείχνουν τα γεγονότα.

Οι γνωρίζοντες αναφέρουν ότι στην αίθουσα τηρήθηκαν στοιχειωδώς τα μέτρα προστασίας κατά της Covid – 19, αλλά όπως αναφέρει σήμερα και η εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», το γεύμα που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της 5ης Νοεμβρίου προς τιμήν του μητροπολίτη Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος κ. Γαβριήλ ενόψει της ονομαστικής του εορτής που ήταν σε τρεις μέρες, είναι τουλάχιστον πολύ ύποπτο για να αναζητηθεί από που κόλλησε ο Αρχιεπίσκοπος.

Το γεύμα οργανώθηκε πλουσιοπάροχα με τη συνδρομή κέτερινγκ γνωστού πολυτελούς ξενοδοχείου της Αθήνας. Εκεί, και σε έναν σχετικά μικρό χώρο, βρέθηκαν με χαλαρή διάθεση πάνω από 20 άτομα για τουλάχιστον δύο με τρεις ώρες. Εκτός από τον Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο και τα έξι άτομα της εταιρείας κέτερινγκ στο χώρο βρίσκονταν ο  μητροπολίτης Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος κ. Γαβριήλ που όπως είπαμε είχε τη γιορτή του τρεις ημέρες αργότερα, ο μητροπολίτης Μυτιλήνης, Ερεσσού και Πλωμαρίου κ. Ιάκωβος, ο μητροπολίτης Γουμενίσσης, Αξιουπόλεως και Πολυκάστρου κ. Δημήτριος, ο μητροπολίτης Βέροιας, Νάουσας και Καμπανίας κ. Παντελεήμων, ο μητροπολίτης Διδυμοτείου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός, ο μητροπολίτης Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης κ. Ανδρέας, ο μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου κ. Παντελεήμων ο μητροπολίτης Άρτης κ. Καλλίνικος, ο μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας, ο μητροπολίτης Ζακύνθου κ. Διονύσιος, ο μητροπολίτης Κηφισιάς, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ. Κύριλλος και ο μητροπολίτης Γλυφάδας, Ελληνικού, Βούλας, Βουλιαγμένης και Βάρης κ. Αντώνιος. Στο γεύμα φέρεται να μην έδωσε το παρών ο αρχιγραμματέας της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, ο μητροπολίτης Ωρεών κ. Φιλόθεος, για τον οποίο ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες που επικαλείται η εφημερίδα λένε ότι είχε προσβληθεί νωρίτερα από τον κορονοϊό.

Η ιχνηλάτηση των κρουσμάτων στο χώρο της ανώτατης ιεραρχίας βάσει των προβλεπόμενων πρωτοκόλλων της επιδημιολογικής παρατήρησης, δεν είναι εύκολη υπόθεση καθώς κάποιοι μητροπολίτες δεν ανακοινώνουν ότι πάσχουν «για να μην εκτεθεί η Εκκλησία» όπως παραδέχθηκε και ο εκπρόσωπος της Αρχιεπισκοπής Χάρης Κονιδάρης. Ο μητροπολίτης Λαγκαδά Ιωάννης για παράδειγμα απέκρυψε ότι είχε νοσήσει και κατέφυγε στο νοσοκομείο όταν πλέον ήταν αργά. «Κοιμήθηκε» στις 15 του μηνός από ανακοπή καρδιάς στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου της Θεσσαλονίκης, λόγω επιπλοκών που προκλήθηκαν από τον κορονοϊό.

πηγη "Πρωτο Θέμα"

Δεν υπάρχουν σχόλια: