5.11.20

Προσλήψεις γιατρών και «επιτάξεις» ιδιωτικών κλινικών...


...προανήγγειλε ο Κικίλιας...
 

 Την άμεση πρόληψη 300 μόνιμων γιατρών στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας αλλά και την... αναγκαστική διάθεση ιδιωτικών κλινικών στο δημόσιο σύστημα Υγείας προβλέπει τροπολογία που κατέθεσε πριν από λίγο στη Βουλή ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.

 Όπως εξήγησε, οι γιατροί (εκ των οποίων οι 100 είναι επιλαχόντες) θα ενταχθούν άμεσα (την προσεχή Δευτέρα) στο ΕΣΥ, ενώ θα επεκταθεί η δυνατότητα σε όλους ειδικευόμενους το επιθυμούν να υπηρετήσουν το σύστημα (με προσμέτρηση χρόνου). 

 Στους δε γιατρούς που βρίσκονται κοντά στη συνταξιοδότηση, δύναται να επεκταθεί η σχέση εργασίας τους για άλλους έξι μήνες, ενώ για τους ιδιώτες προβλέπεται η δυνατότητα να ενταχθούν στο ΕΣΥ με ειδική σχέση εργασίας και αποζημίωση. «Δηλώνω ότι επεκτείνεται η δυνατότητα αναγκαστικής διάθεσης ιδιωτικών κλινικών και θεραπευτηρίων έναντι αμοιβής», είπε ο υπουργός και πρόσθεσε: «Η προσπάθεια που κάνουμε αφορά και εμπεριέχει όλους τους πολίτες, κόμματα, βουλευτές και επιστήμονες. Ζούμε πρωτόγνωρες στιγμές και είμαι πεπεισμένος ότι θα τα καταφέρουμε»... 

 Πηγή:topontiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: