5.11.20

Κοντοζαμάνης: Διαχειριζόμαστε μια πρωτόγνωρη κρίση...


Στην εκθετική αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού αναφέρθηκε ο υφυπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης, τονίζοντας πως... όλα τα νοσοκομεία της χώρας έχουν προετοιμαστεί για να αντιμετωπίσουν περιστατικά της νόσου Covid-19. Δίνοντας μια εικόνα από την ανησυχητική κατάσταση στις ΜΕΘ, τόνισε ότι μέσα σε διάστημα δέκα ημερών χρειάστηκαν 95 κλίνες. Την ίδια στιγμή, οι κενές κλίνες Covid ανέρχονται σε 124. Από τον Ιούλιο του 2019 μέχρι τον Νοεμβριο του 2020 οι κλίνες στις ΜΕΘ αυξήθηκαν κατά 300. Όπως προανήγγειλε, πάντως, ο υφυπουργός Υγείας μέχρι το τέλος του έτους θα έχουν προστεθεί στο σύστημα ακόμη περισσότερες κλίνες. 

 Ο κ. Κοντοζαμάνης δεν παρέλειψε να μιλήσει και για την ανησυχητική εικόνα που παρουσιάζει η Θεσσαλονίκη, καθώς σε μικρό χρονικό διάστημα τετραπλασιάστηκε ο αριθμός των νοσηλευομένων.

 Ο υφυπουργός Υγείας μίλησε και για τις τεσσερις προκηρύξεις με σκοπό την κάλυψη μόνιμων θέσεων στο ΕΣΥ, ενώ τόνισε πως το εμβόλιο θα χορηγηθεί δωρεάν «Διαχειριζόμαστε μια πρωτόγνωρη κρίση», διεμήνυσε ο κ. Κοντοζαμάνης και προσέθεσε πως το σύστημα υγείας έχει εξασφαλίσει επαρκείς ποσότητες ρεμδεσιβίρης, ενώ η Ελλάδα έχει προσχωρήσει στις τρεις πρώτες συμφωνίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ώστε να εξασφαλίσουμε ικανό αριθμό εμβολίων... 

 Πηγή:protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: