26.11.20

Απλήρωτοι επί δύο μήνες...


...οι επικουρικοί εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ...

Σε μια περίοδο που και το επικουρικό προσωπικό του ΕΚΑΒ περνά πολύ δύσκολες στιγμές και έχει βαρύ φόρτο εργασίας, οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν ότι παραμένουν απλήρωτοι εδώ και δύο μήνες. Για τη μη καταβολή των δεδουλευμένων τους το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα μίλησε στο Open TV η... Ελένη Αναστασιάδου, επικουρική εργαζόμενη στο ΕΚΑΒ και η ίδια.

«Εγώ ανήκω στο επικουρικό προσωπικό, που ήρθαμε για να αντιμετωπίσουμε την πανδημία του κορονοϊού και να στηρίξουμε το ΕΣΥ. Το δυσκολότερο κομμάτι για εμάς είναι ότι έχουμε μείνει δύο μήνες απλήρωτοι και δεν μας εγγυάται και κανένας ότι θα μονιμοποιηθούμε τουλάχιστον στην πορεία».  

Παράλληλα, η συνοδός του ΕΚΑΒ περιέγραψε την καθημερινότητά τους εν μέσω κορονοϊού, από τη στιγμή που θα λάβουν κλήση για ένα ύποπτο κρούσμα. ΄

«Παίρνουμε μία κλήση για ένα περιστατικό το οποίο μπορεί να είναι ύποπτο κρούσμα. Ντυνόμαστε, παίρνουμε όλα τα μέτρα προστασίας, μπαίνουμε στον χώρο τους, που είναι ένας χώρος σίγουρα με αυξημένο ιικό φορτίο, ρισκάροντας έτσι και την υγεία μας και κάνουμε όλη τη διαδικασία για την αντιμετώπιση του περιστατικού», δήλωσε και συμπλήρωσε: «Το πιο δύσκολο κομμάτι όμως είναι ότι πολλές φορές καλούμαστε για ένα άλλου είδους περιστατικό και στη συνέχει επιβεβαιώνεται πως πρόκειται για κορονοϊό, ενώ δεν φοράμε την άσπρη στολή για Covid». 

Παράλληλα, ο πρόεδρος των εργαζομένων του ΕΚΑΒ, Γιώργος Μαθιόπουλος, μίλησε για την απεργία των εργαζομένων και τα αιτήματά τους, τονίζοντας πως πάγιο αίτημά τους είναι η ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά, κάτι που συμβαίνει στον ιδιωτικό τομέα αλλά όχι και στον δημόσιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: