13.11.20

Ζητούνται άδειες για το ραδιόφωνο!...


Επιπτώσεις και στο ραδιόφωνο μπορεί να έχει το πάγωμα των κοινοβουλευτικών εργασιών εξαιτίας της καραντίνας, καθώς οι διατάξεις που περιλαμβάνονταν στο νομοσχέδιο του... Στέλιου Πέτσα και θα δημιουργούσαν ένα καθεστώς άτυπης νόμιμης λειτουργίας είναι άγνωστο πότε θα φτάσουν στο Κοινοβούλιο. 

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να συνεχίζεται το καθεστώς αβεβαιότητας για τους σταθμούς, εκτός και αν βρεθεί άλλη λύση στο διάστημα του δεύτερου κύματος της πανδημίας.

Υπάρχει ήδη ένας νόμος της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για την ψηφιακή αδειοδότηση, που δεν εφαρμόζεται από το ΕΣΡ, αν και συνιστά μνημονιακή υποχρέωση, αλλά και οι προτάσεις που είχε κάνει η ΕΙΙΡΑ στη σημερινή κυβέρνηση τον Οκτώβριο του 2019. Η ΕΙΙΡΑ είχε προτείνει μια «διαφανή διαγωνιστική διαδικασία αδειών, κατά το μοντέλο του beauty contest, με κριτήρια που θα έχουν έρεισμα στο άρθρο 15 παρ. 2 του Συντάγματος και θα διασφαλίζουν την εύρυθμη λειτουργία της αγοράς, τον ελεύθερο και υγιή ανταγωνισμό στην παροχή ποιοτικών ραδιοφωνικών υπηρεσιών, χωρίς στρεβλώσεις»...

typologies.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: