19.11.20

Σύλληψη 27χρονου με την κατηγορία της συμμετοχής στον ISIS...

 
  Τη σύλληψη ενός 27χρονου άνδρα από τη Συρία ανακοίνωσε η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, ο οποίος κατηγορείται ότι ήταν μέλος του Ισλαμικού Κράτους. Εις βάρος του έχει σχηματιστεί δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για «ένταξη και συμμετοχή ως μέλος στην τρομοκρατική οργάνωση ISIS/DAESH, καθώς και... για τρομοκρατικές πράξεις άμεσης συνδρομής σε ανθρωποκτονία, με δόλο, σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, από κοινού και κατά συρροή».

Σύμφωνα με τις σχετικές ανακοινώσεις, ο άνδρας συνελήφθη τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης. Ο συλληφθείς εισήλθε στο ελληνικό έδαφος στις 28 Μαρτίου 2018 και κατά την εξέτασή του, αναφέρεται «αποδέχτηκε τις σε βάρος του αποδιδόμενες κατηγορίες» και με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του οδηγείται ενώπιον του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Επίσης, έπειτα από έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε οικίσκο της ανοιχτής δομής φιλοξενίας αλλοδαπών του Ελαιώνα, όπου διέμενε, ανευρέθηκαν ψηφιακά πειστήρια.


Τα στοιχεία αυτά θα αποσταλούν στα εγκληματολογικά εργαστήρια για διενέργεια εργαστηριακών εξετάσεων.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο συλληφθείς ήταν υπό εδώ και καιρό υπό επιτήρηση από την Αντιτρομοκρατική, ύστερα από πληροφορίες που είχαν οι ελληνικές αρχές, στο πλαίσιο των δράσεων και συνεργασιών για την αντιμετώπιση της διεθνούς τρομοκρατίας.

Στην Ελλάδα είχε έρθει ως πρόσφυγας, μαζί με τη σύζυγό του και τα πέντε παιδιά τους. Είχε κάνει αίτηση για άσυλο, ωστόσο δεν του είχε χορηγηθεί ακόμα.

Αφορμή για την προσαγωγή του ήταν ένα επεισόδιο μεταξύ αλλοδαπών στο Κέντρο Φιλοξενίας του Ελαιώνα. 

Όταν οδηγήθηκε στην Αντιτρομοκρατική, οι αστυνομικοί του έδειξαν ένα βίντεο από τη Συρία, όπου φαίνεται μεταξύ άλλων μαχητών του ISIS, να ποζάρουν με τις σημαίες του Ισλαμικού Κράτους και οπλισμό.

Ο 27χρονος Σύρος ομολόγησε ότι πράγματι είχε ενταχθεί στον ISIS κατά τη διάρκεια του πολέμου στη Συρία, καθώς και ότι ως μέλος του είχε συμμετάσχει σε δολοφονίες συλληφθέντων από τους τρομοκράτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: