11.11.20

Κάτω από τη βάση...


Ακόμα και στην κυβέρνηση έχουν αρχίσει να καταλαβαίνουν ότι αυτό το λοκντάουν δεν είναι ίδιο με το προηγούμενο. Αυτή τη φορά δεν έχει παραμύθια με τον Μωυσή.

Aυτή τη... φορά υπάρχουν σοβαρά ερωτηματικά για το αν έγιναν όσα έπρεπε στο μεσοδιάστημα ώστε το Εθνικό Σύστημα Υγείας να είναι ανθεκτικότερο.

Γιατί δεν υπάρχουν τεστ. Αν οι επιχειρήσεις που πλήττονται θα ενισχυθούν ώστε να αντέξουν. Πόσοι άνθρωποι θα πεινάσουν. Αν με τους όρους που λειτουργεί αυτό το λοκντάουν θα πετύχει να ελεγχθεί η μετάδοση του ιού. Και αν αυτοί που μας κυβερνούν είναι αποτελεσματικοί στη δουλειά που έχουν να κάνουν.

Η Ν. Κεραμέως, για παράδειγμα, είχε μία δουλειά να κάνει: να προετοιμάσει την τηλεκπαίδευση. Και αυτό γιατί το κλείσιμο των σχολείων θα μπορούσε να λειτουργήσει ανασχετικά στη μετάδοση της πανδημίας, πριν φτάσουμε σε λοκντάουν.

Μετά από δύο μέρες, η υπουργός Παιδείας έχει γελοιοποιηθεί και έχει γελοιοποιήσει και την κυβέρνηση στο σύνολό της. Και οι δικαιολογίες ότι ήταν «παγκόσμιο πρόβλημα» είναι ακόμα πιο γελοίες. Η πλατφόρμα τηλεκπαίδευσης δουλεύει όπως να 'ναι. Και όλος ο κόσμος ξέρει ότι δουλεύει έτσι γιατί δεν ασχολήθηκαν.

Από πολλά πράγματα αποδεικνύεται ότι το μόνο που τους ενδιαφέρει πραγματικά είναι το πώς θα εκμεταλλευτούν τις συνθήκες για να περάσουν αυτά που θέλουν εκείνοι.

Αλλά σε αυτά που πρέπει να κάνουν για να προστατεύσουν τον κόσμο παίρνουν κάτω από τη βάση...

ΑΥΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: