12.11.20

Δημοκρατία...


Τον …πόνο του μέσου πολίτη, αποτυπώνει σε μία του ανάρτηση ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Πεταλωτής.

«Δημοκρατία σημαίνει κράτος προσιτό στον πολίτη, που τον διευκολύνει και τον αφήνει ελεύθερο να δράσει και να... αναπτυχθεί», σημειώνει ο πρώην υπουργός, υποστηρίζοντας ότι η μεγαλύτερη προσφορά του πολιτικού συστήματος θα είναι ένα πρότζεκτ οριζόντιας περιστολής της γραφειοκρατίας και ο περιορισμός στα απολύτως απαραίτητα.

«Μέχρι τότε, θα ψηφιοποιούμε την γραφειοκρατία και θα την εντείνουμε, θα αναλώνουν οι πολίτες το μεγαλύτερο μέρος του παραγωγικού τους χρόνου για να μπαίνουν στο Taxis, την Εργάνη, σε πλατφόρμες τραπεζών κλπ, να συνεννοούνται με λογιστές, δικηγόρους κ.α. και να πληρώνουν, να ματαιώνονται πράξεις παραγωγικές και αποδοτικές σε όλη την αλυσίδα. 

Οι μη δυνάμενοι να ανταποκριθούν –τεχνικά και οικονομικά- αφήνονται απλώς στη Θεά Τύχη», συνεχίζει, περιγράφοντας έτσι τη νέα καθημερινότητα των πολιτών, αλλά και ένα «πεδίο δόξης λαμπρό» για όσους ευαγγελίζονται το νέο, το δίκαιο, το μεταρρυθμιστικό, το προοδευτικό, το αξιόπιστο. «Εκτός αν βολευόμαστε με πολίτες παραζαλισμένους που απλώς υπομένουν και ψηφίζουν βρίζοντας», όπως με νόημα καταλήγει…

matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: