22.11.20

Νέο σχέδιο για τη διαχείριση της πανδημίας από τον Μητσοτάκη...



Άρτος (;) και θέαμα! Την ώρα που πέθαιναν 108 συνάνθρωποί μας μέσα σε ένα 24ωρο οι υπόλοιποι νανουρίζονται με εικόνες της Παναγίας και της Πολεμικής Αρετής των Ελλήνων. Η θεαματική παραγωγή της κυβέρνησης Μητσοτάκη θυμίζει κάτι ανάμεσα σε ριμέικ της ΥΕΝΕΔ και του παλιού καλού ελληνικού κινηματογράφου.

Η επόμενη κίνηση... για να σωθούμε από τον covid είναι να φέρουν τη σαγιονάρα του Παϊσιου για προσκύνημα ή έστω το άγιο κάστανό του. (Κώστας Γρηγοριάδης)
Δεν ξέρω για σας αλλά εμένα κάτι σε νταλίκα μου φέρνει. Εκείνες τις απείρου κάλλους νταλίκες με τα πολύχρωμα λαμπιόνια που ανάμεσά τους διακρίνεις "Η Παναγιά μαζί μας", καθώς σαν μανιακές στην εθνική σε προσπερνάνε κι άλλο δεν έχεις να σκεφτείς παρά πως ακυβέρνητες, "με σπασμένα τα φρένα" τρέχουν κι "όποιον πάρει ο χάρος"... (Ηλίας Σμήλιος)
Παναγία, βόηθα! Με το που τα 'δα, άρχισα να ψάχνω στο ράδιο για Μόσχα και Deutsche Welle! (Γιώργος Αλεξάτος)
Δεν είναι μοντάζ....Τι θέλουν να μας πουν ;η να δείξουν ;Το σχέδιο που έχουν έτοιμο για τη διαχείριση της πανδημίας; Αυτό είναι ; (Γιώτα Δημητριάδη)
Όλο αυτό το καραγκιοζιλίκι απόψε στη Βουλή με τις εικόνες της Παναγίας και των ενόπλων δυνάμεων με θύμωσε για το πόσο τελικά οι εμπνευστές του υποτιμούν τον κόσμο. Πιστεύουν ότι απευθύνονται σε ντουβάρια ιθαγενείς, άρα αυτή είναι η κουλτούρα που τους πρέπει για να εντυπωσιαστούν και σε αυτή πρέπει να μείνουν... (Γιάννα Κατσιαμπούρα)
Έχουμε 100 νεκρούς την ημέρα,είπαν να βάλουν και μια Παναγία να πάρει ελπίδα το χριστεπωνυμο πλήθος. Ευτυχισμένο το 1021 μ.Χ βρε. (Πέτρος Καπετανόπουλος)
Εμείς τι να προσθέσουμε;

Χρήστος Κάτσικας

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: