19.11.20

Ποιοι δεξιοί φοβούνται τον Χρυσοχοΐδη;...


Κάθε φορά που υπάρχει στην επικαιρότητα ένα θέμα που αφορά στη δημόσια τάξη, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης φορά την… περικεφαλαία του αλάθητου τιμωρού και δεν δέχεται ούτε κουβέντα για αστυνομική αυθαιρεσία και... καταστολή -ακόμη κι όταν τα ίδια τα γεγονότα «φωνάζουν» από μακριά, όπως στην προχθεσινή άγρια καταστολή στο Πολυτεχνείο ή τα έκτροπα στο σπίτι του σκηνοθέτη Ινδαρέ. 

Και, μπορεί η εφαρμογή του δόγματος «νόμος και τάξη» να… ταιριάζει στη Δεξιά, όμως ο Neo μετρά περισσότερους να ανησυχούν και λιγότερους να χαίρονται στη ΝΔ από την στάση Χρυσοχοΐδη. 
Όχι επειδή φοβούνται ότι η στρατηγική της έντασης μπορεί να οδηγήσει σε νεκρούς και κοινωνική ανάφλεξη -δεν περισσεύουν τέτοιες κοινωνικές ευαισθησίες ή τέτοια διορατικότητα στη ΝΔ. Απλώς, κάθε φορά που ο Χρυσοχοΐδης μιλά… στην καρδιά των «νοικοκυραίων», στη ΝΔ βεβαίωνονται πως όταν έρθει η ώρα των εκλογών, ο νυν υπουργός Προστασίας του Πολίτη θα πάει καλά -όπου κι αν αποφασίσει να κατέβει. 

Και ως γνωστόν, η προοπτική ανταγωνισμού για τις έδρες πάντα δημιουργεί ανασφάλειες και αντιπαλότητες. Πώς το έλεγε και ο Αβέρωφ; «Στα άλλα κόμματα έχεις αντιπάλους. Στο δικό σου κόμμα έχεις εχθρούς»...

matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: