20.11.20

Τον «τελείωσε» σεξιστικό σχόλιό του για Μπακογιάννη - Ζαχαρίεβα...



Αποτροπιασμό έχει προκαλέσει σε μεγάλο μέρος του πολιτικού κόσμου και της κοινής γνώμης στη Βόρεια Μακεδονία σεξιστικό σχόλιο για δύο υπουργούς Εξωτερικών γειτονικών χωρών, μια πρώην και μία νυν, από τον γνωστό δημοσιογράφο και πρόεδρο του εποπτικού συμβουλίου του κρατικού πρακτορείου ειδήσεων ΜΙΑ.

Με... αφορμή την άρνηση, αυτή τη φορά, της Βουλγαρίας να επιτρέψει την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Ε.Ε. με τη Βόρεια Μακεδονία, ο δημοσιογράφος Ζόραν Ιβάνοφ ανήρτησε το βράδυ της Τρίτης στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter το εξής σχόλιο για την Ντόρα Μπακογιάννη (υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας στην κυβέρνηση Κώστα Καραμανλή το 2008 – στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι) και την Εκατερίνα Ζαχαρίεβα (υπουργό Εξωτερικών της Βουλγαρίας σήμερα): «Ολες οι ψυχρές σκύλες τελειώνουν με τη Μακεδονία – Μπακογιάννη το 2008, Ζαχαρίεβα το 2020».

Μετά τη θύελλα αντιδράσεων που υπήρξε σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης για την ανάρτηση αυτή, ο πρωθυπουργός της χώρας Ζόραν Ζάεφ και ο υπουργός Εξωτερικών Μπουγιάρ Οσμάνι έδωσαν εντολή να αποπεμφθεί από τη θέση του ο Ζόραν Ιβάνοφ.


«Με πρωτοβουλία του πρωθυπουργού, Ζόραν Ζάεφ, και του υπουργού Εξωτερικών, Μπουγιάρ Οσμάνι, ξεκίνησε διαδικασία για την αποπομπή του Ζόραν Ιβάνοφ από τη θέση του προέδρου και μέλους του Εποπτικού Συμβουλίου του Media Information Agency (MIA), λόγω απρεπούς δημόσιας επικοινωνίας και διάδοσης ρητορικής μίσους» αναφέρεται σε ανακοίνωση της κυβέρνησης της Βόρειας Μακεδονίας που αναρτήθηκε στους επίσημους λογαριασμούς της σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο Ζόραν Ιβάνοφ είχε διατελέσει γενικός διευθυντής του πρακτορείου ειδήσεων MIA το διάστημα 2002-2006, ενώ το 2017, με απόφαση της κυβέρνησης του Ζόραν Ζάεφ, τοποθετήθηκε στη θέση του προέδρου του εποπτικού συμβουλίου του πρακτορείου.

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: