3.11.20

Απευθείας ανάθεση σε εταιρία που ετοίμαζε προεκλογικά σποτ της ΝΔ...


Σε άλλη μία απευθείας ανάθεση προχώρησε η Κοινωνία των Πολιτών ΑΕ, με την ανάδοχο εταιρία να συνδέεται με τη... 
ΝΔ ενώ μέλος του Δ.Σ. ανήκε -κατά τα δημοσιεύματα- στο στενό περιβάλλον του Κυριάκου Μητσοτάκη. Ο «επιτελικός βραχίονας» του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης θα αποδεσμεύσει περίπου 20.000 ευρώ για τη διεξαγωγή καμπάνιας σχετικά με τη λειτουργία του gov.gr, με το έργο να ανατίθεται απευθείας σε εταιρία που ετοίμαζε προεκλογικά σποτ για τη ΝΔ. Μάλιστα, μέλος του Δ.Σ. της εταιρίας βρισκόταν σε άμεση επαφή -σύμφωνα με τα δημοσιεύματα- με τον πρωθυπουργό. 

Η απευθείας ανάθεση 

Στις 27 Οκτωβρίου δημοσιεύθηκε η απόφαση για την απευθείας ανάθεση του έργου: «Δημιουργία ενημερωτικής καμπάνιας για την λειτουργία και τις διαθέσιμες υπηρεσίες προς το κοινό της ηλεκτρονικής πλατφόρμας gov.gr». Κατά την απόφαση, στόχος της καμπάνιας είναι η αύξηση των ψηφιακών συνδιαλλαγών μέσω του gov.gr και η ταυτόχρονη μείωση της επισκεψιμότητας των πολιτών στις δημόσιες υπηρεσίες και τα ΚΕΠ, μειώνοντας κατά τον τρόπο αυτό τον κίνδυνο της διασποράς του COVID-19. Στο πλαίσιο αυτό, η ανάδοχος εταιρία, THE NEWTONS LABORATORY ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΗ ΑΕ, θα δημιουργήσει τέσσερα τηλεοπτικά spots, ένα για κάθε μία από τις εξής υπηρεσίες που παρέχονται από το gov.gr: Υπεύθυνη δήλωση, εξουσιοδότηση, Άυλη Συνταγογράφηση, Προσωρινή Άδεια Οδήγησης. Κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί την ανάγκη ψηφιοποίησης λειτουργιών της δημόσιας διοίκησης, η οποία κρίνεται επείγουσα λόγω της πανδημικής κρίσης. Ωστόσο, ερωτηματικά εγείρονται λόγω της προκλητικής πλέον συνήθειας που έχει αποκτήσει η κυβέρνηση, μετατρέποντας σε διαχειριστικό μοτίβο τη μέθοδο των απευθείας αναθέσεων. Πόσο μάλλον, όταν η απευθείας ανάθεση αφορά εταιρία με την οποία υπάρχουν «δεσμοί» από το παρελθόν με το κυβερνών κόμμα και ένα μέλος του Διοικητικού της Συμβουλίου θεωρούταν από το «Βήμα» -και όχι μόνο- συνεργάτης του Κυριάκου Μητσοτάκη. 

Τα προεκλογικά σποτ της ΝΔ και το «δεξί χέρι του Γιαννίτση» 

Η συγκεκριμένη εταιρία είχε αναλάβει την προεκλογική καμπάνια της ΝΔ το 2014, με την επιλογή αυτή να προκαλεί ψιθύρους δυσφορίας στην «γαλάζια» παράταξη για δύο λόγους. Πρώτον, ο πρόεδρος της εταιρίας, Στέλιος Ζώντος, όντας σύμβουλος στρατηγικής και επικοινωνίας της Leo Burnett, ήταν το πρόσωπο «κλειδί» για τη διεξαγωγή της καμπάνιας του Γιώργου Παπανδρέου το 2009. Επιπλέον, ο Στ. Ζώντος υπήρξε στενός συνεργάτης του Τάσου Γιαννίτση, αποκτώντας το παρωνύμιο: «Δεξί χέρι του Γιαννίτση». Άλλωστε, ο ίδιος στο βιογραφικό που έχει αναρτήσει στην ιστοσελίδα της NEWTONS LABORATORY, σημειώνει: «Το 2000, διετέλεσε διευθυντής του γραφείου του υπουργού Εργασίας Τάσου Γιαννίτση. Από το 2001 έως το 2004 ήταν διευθυντής του πολιτικού γραφείου του αν. υπουργού Εξωτερικών T. Γιαννίτση. Το 2003 και κατά τη διάρκεια της ελληνικής Προεδρίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση ήταν υπεύθυνος της ομάδας επικοινωνίας του υπουργείου Εξωτερικών». Δεύτερον, ο πρόεδρος της εταιρίας υπήρξε σφοδρός επικριτής του Αντώνη Σαμαρά, σέρνοντας τα εξ αμάξης στον πρώην πρωθυπουργό. Χαρακτηριστική είναι η ανάρτησή του στο Facebook, στις 6 Νοεμβρίου 2011: «Κάθε φορά που έχει εμπλακεί ο Αντώνης Σαμαράς στη διαχείριση μιας κρίσης το έχουμε πληρώσει ακριβά. Τώρα το μήνυμα θέλει να το στείλει με τον… Βουκεφάλα». Να προστεθεί ότι ο Στ. Ζώντος υπήρξε και υποψήφιος βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ δίχως όμως να καταφέρει να εκλεγεί. 

Πρώην σύμβουλος του Μητσοτάκη στο Δ.Σ.; 

Στο Δ.Σ. της NEWTONS LABORATORY εντοπίζεται και ο Χρήστος Βαλταδώρος, o οποίος υπήρξε συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή. «Διατέλεσε για αρκετά χρόνια σύμβουλος επικοινωνίας Έλληνα πρωθυπουργού» σημειώνεται στο βιογραφικό του, ενώ δημοσιεύματα τον παρουσίαζαν συνεργάτη και του Κυρ. Μητσοτάκη την περίοδο που η ΝΔ βρισκόταν στην αντιπολίτευση. Συγκεκριμένα, στο δημοσίευμα του «Βήματος» με τίτλο: «Η εκλογή Μητσοτάκη ταράζει την ελληνική πολιτική σκηνή», που αναρτήθηκε στις 16/1/2016 και υπογράφεται από τον Άρη Ραβανό, περιλαμβάνεται το εξής: «Στο επιτελείο του προέδρου της ΝΔ θα έχουν ρόλο ο νεαρός πρόεδρος της Νεολαίας του ΕΛΚ, Κώστας Κυρανάκης, οι έμπιστοι Θανάσης Νέζης και Κώστας Μπαλωμένος, ενώ αναμένεται να συνδράμουν και άλλα πρόσωπα, όπως ο Νίκος Κωστόπουλος και ο Βασίλης Σπανάκης, ο Σπύρος Χρυσοφώτης, ο Ελπιδοφόρος Παπανικολόπουλος, ο Χρήστος Βαλταδώρος, η Κύρα Κάπη κ.ά». Κατά τις πληροφορίες, η φερόμενη συνεργασία δεν μακροημέρευσε, με πολλούς να εικάζουν πως αιτία αποτέλεσαν σχόλια του Ηλ. Βαλταδώρου στα social media που προκάλεσαν την αντίδραση της ακραίας πτέρυγας του κόμματος και των συν αυτώ Μέσων...

documentonews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: