18.11.20

«Υποκρισία και αυταρχισμός χαρακτηριστικά της κυβέρνησης»...


Ο Τομεάρχης Εξωτερικών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Γιώργος Κατρούγκαλος μιλώντας σήμερα στην εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού MEGA «Κοινωνία ώρα MEGA» τόνισε ότι η κυβέρνηση της... Νέας Δημοκρατίας επιδιώκει μετά το τέλος της πανδημίας να ξημερώσει μια άλλη εποχή με λιγότερα κοινωνικά και ατομικά δικαιώματα.

Ο αυταρχισμός που επέδειξε η κυβέρνηση, σημείωσε ο κ. Κατρούγκαλος, δεν αποτελεί ένα μεμονωμένο γεγονός. Έρχεται σε συνέχεια μιας αντίληψης της Νέας Δημοκρατίας για τις συγκεντρώσεις, όπως τον ελευθεριοκτόνο νόμο που ψήφισε για τις συγκεντρώσεις. Σκοπός της κυβέρνησης είναι όταν θα βγούμε από την πανδημία να βρισκόμαστε μπροστά σε μια κοινωνία ριζικά διαφορετική, με λιγότερα δικαιώματα, κοινωνικά και ατομικά.

Υποστήριξε ότι όσα γράφονται στα μέσα μαζικής ενημέρωσης για την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, ότι τάχα θεώρησε συνταγματική την απαγόρευση των συγκεντρώσεων, συνιστούν fake news. Και αυτό γιατί το ΣτΕ κατά την εξέταση του αιτήματος προσωρινής προστασίας δεν κρίνει στην ουσία της την υπόθεση αλλά απλώς αν προκύπτει ανεπανόρθωτη βλάβη για τον αιτούντα. Το ζήτημα της συνταγματικότητας έχει παραπεμφθεί για ουσιαστική κρίση στην Ολομέλεια του δικαστηρίου.

Ο Τομεάρχης Εξωτερικών χαρακτήρισε υποκριτική τη στάση της κυβέρνησης για τον εορτασμό του Πολυτεχνείου λέγοντας ότι « ο κ. Μητσοτάκης ήθελε  οι πολιτικοί αρχηγοί να καταθέσουν ένα λουλούδι όλοι μαζί στο Πολυτεχνείο, ενώ απέρριψε όλες τις προτάσεις της αντιπολίτευσης για τον τρόπο που θα μπορούσε, υπό τις παρούσες συνθήκες, να τιμηθεί η επέτειος του Πολυτεχνείου».

Ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., το ΚΚΕ, το ΜΕΡΑ25 και άλλες οργανώσεις που συνυπέγραψαν τις καταγγελίες αντισυνταγματικότητας, πρόσθεσε ο κ. Κατρούγκαλος, τόνιζαν με κάθε τρόπο ότι δεν θα διακινδυνεύσουν τη δημόσια υγεία και γι’ αυτό το λόγο δεν κάλεσαν σε μαζικές εκδηλώσεις.

Αναφερόμενος στα επεισόδια και στην στάση της αστυνομίας, ο κ. Κατρούγκαλος, σημείωσε ότι «η αστυνομία δεν χτύπησε επειδή τέθηκε σε κίνδυνο η δημόσια υγεία αλλά γιατί ο σχεδιασμός της ξεπεράστηκε και έσπασε η απαγόρευση στην πράξη»...

left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: