20.11.20

Τάμπλετ ακούμε και τάμπλετ δεν βλέπουμε στα σχολεία...


Το υπουργείο Παιδείας και η κυβέρνηση διαφημίζουν με κάθε ευκαιρία τις δωρεές σε τεχνολογικό εξοπλισμό από ιδιωτικές εταιρείες και ιδιώτες με οικονομική επιφάνεια και διατρανώνουν ότι έχουν εξασφαλίσει χιλιάδες συσκευές για τα σχολεία της χώρας. Ομως, από τα λόγια μέχρι την πράξη, υπάρχει τεράστια απόσταση, που... καλύπτεται από αδράνεια και αδιαφορία. Κυνική ομολογία της αδικαιολόγητης καθυστέρησης αποτελεί η προ ημερών δήλωση του πρωθυπουργού στη Βουλή ότι θα ζητούσε από την αρμόδια υπουργό Νίκη Κεραμέως να επιταχύνει τη διανομή ηλεκτρονικού εξοπλισμού.

Το υπουργείο Παιδείας, προχθές, έκανε λόγο για «περισσότερες από 90.000 φορητές συσκευές (λάπτοπ, τάμπλετ) που έχουν εξασφαλισθεί» συνολικά. Ομως, από τον περασμένο Μάρτιο, όταν ανακοινώθηκε ότι θα δοθούν 40.000 συσκευές σε εκπαιδευτικούς και μαθητές, μέχρι και σήμερα δεν έχει μοιραστεί παρά ένας ελάχιστος αριθμός. «Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες της ΟΛΜΕ, ο αριθμός των τάμπλετ και των λάπτοπ που έχουν δοθεί μέχρι στιγμής σε σχολεία της χώρας δεν ξεπερνά τις 5.000 τον αριθμό» δηλώνει στην «Εφ.Συν.» ο αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης Θεόδωρος Μαλαγάρης.

Η ΕΠΕΚΕ Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι στη Δυτική Αττική, τη Θεσσαλονίκη, στα ορεινά χωριά και τα μικρά νησιά, το 97% των μαθητών δεν διαθέτει και δεν έχει λάβει εξοπλισμό για τηλεκπαίδευση, ενώ ο βουλευτής Δυτικής Αττικής του ΜέΡΑ25 Κρίτων Αρσένης σε επίκαιρη ερώτησή του είπε: «Εχουμε 1,4 εκατομμύρια μαθητές και μαθήτριες και εσείς δίνετε μόλις 90.000 υπολογιστές για την τηλεκπαίδευση».

Ανακοινώσεις σχολείων και Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων από όλη τη χώρα επιβεβαιώνουν τα παραπάνω. Ενδεικτικά αναφέρουμε το ΕΠΑΛ Περιστερίου, που σύμφωνα με ανακοίνωσή του έλαβε όλα κι όλα πέντε τάμπλετ σε σύνολο 410 μαθητών και 50 καθηγητών. Διευθύντρια δημοτικού σχολείου στα Ανω Λιόσια καταγγέλλει ότι παρέλαβε δύο λάπτοπ για 200 μαθητές και 25 εκπαιδευτικούς, ενώ άλλα τέσσερα τάμπλετ έφτασαν στο 2ο Δημοτικό Ερέτριας. Και ενώ η εφαρμογή της τηλεκπαίδευσης είναι καθολική, υπάρχουν ακόμη ολόκληρες περιοχές που δεν έχουν καμία ενημέρωση για το αν και πότε θα φτάσουν οι συσκευές στα σχολεία τους.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Ιωαννίνων δήλωσε στο agon.gr ότι σε σχολεία με 200-250 μαθητές πρόκειται να πάνε 6 τάμπλετ, ο αντιδήμαρχος Παιδείας του Δήμου Αγρινίου είπε ότι δεν γνωρίζει απολύτως τίποτα σχετικά με την ενίσχυση των σχολείων της περιοχής με τεχνολογικά μέσα (sinidisi.gr), ενώ στη Χίο (politischios.gr) όσο περιμένουν τα πολυδιαφημισμένα τάμπλετ ξανακαταγράφουν τις ανάγκες.

● Δεύτερη μέρα, χθες, της καθολικής τηλεκπαίδευσης στα σχολεία όλων των βαθμίδων στη χώρα και τα προβλήματα παραμένουν. Σύμφωνα με τη σελίδα Downdetector, που προσφέρει πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο σχετικά με τη διακοπή διαδικτυακών υπηρεσιών, χθες εντοπίστηκαν προβλήματα στη χρήση του συστήματος WebEx κυρίως στην Αττική και τη Θεσσαλονίκη αλλά και σε άλλες πόλεις όπως η Πάτρα, το Ηράκλειο, η Λάρισα, τα Τρίκαλα, η Καβάλα και η Ρόδος...

Διαλεκτή Αγγελή

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: