18.11.20

Η ΕΛ.ΑΣ. ως εστία κορονοϊού...


Η κυβέρνηση επικαλέστηκε την προστασία της δημόσιας υγείας εν μέσω του δεύτερου κύματος κορονοϊού ως αιτία απαγόρευσης της πορείας του Πολυτεχνείου. Το επιχείρημα ήταν πως σε... μία διαδήλωση θα συνωστίζονταν πολίτες και δεν θα τηρούσαν τα υγειονομικά μέτρα.

Το επιχείρημα αυτό καταρρίφθηκε από τη στιγμή που όλοι είδαμε το ΚΚΕ καταρχάς, αλλά και τις αντιπροσωπείες του ΣΥΡΙΖΑ και του ΜεΡΑ25 να διαδηλώνουν συμβολικά με αποστάσεις και μάσκες, όπως την Πρωτομαγιά. Ενώ χιλιάδες αστυνομικοί συνωστίζονταν χωρίς μάσκες και έπεφταν απρόκλητα πάνω στους διαδηλωτές.

Τα ΜΑΤ χρησιμοποίησαν δακρυγόνα άνευ λόγου αφού προφανώς ο Κουτσούμπας δεν έριξε μολότωφ, ούτε έγιναν... μπαχαλάκηδες τα... ΚΝΑΤ. Χτυπούσαν ανελέητα με αποτέλεσμα αφενός να αναγκάζουν τους διαδηλωτές να συγχρωτιστούν και αφετέρου να τους κατεβάζουν τις μάσκες. Πλησίαζαν διαδηλωτές και φώναζαν στο πρόσωπο τους, ενώ τα δακρυγόνα προκαλούσαν βήχα.

Το γεγονός εξάλλου ότι εν μέσω lockdown είχαν δοθεί οδηγίες ουσιαστικά συνωστισμού είχαν καταγγείλει και τα συνδικαλιστικά όργανα των αστυνομικών. Και ανησυχία προκαλει το ότι διμοιρία αστυνομικών από τη Λαμία έφυγε από το Πολυτεχνείο και ετέθη σε καραντίνα λόγω επαφής με επιβεβαιωμένο κρούσμα κορονοϊού.

Υγειονομικό κίνδυνο λοιπόν αποτελεί πλέον η ΕΛΑΣ και ιδίως τα ΜΑΤ. Και ο Χρυσοχοϊδης προκειμένου να ξεπλύνει το ρεζιλίκι που έπαθε, το έριξε στην καταστολή με συλλήψεις μελών του ΚΚΕ παρουσία βουλευτών και του γγ του κόμματος. Και το βράδυ ο υπουργός “Προστασίας του Πολίτη” (εντός εισαγωγικών, αφού έχει καταντήσει ευφημισμός), ομολόγησε το σκεπτικό: “Να τελειώνει αυτή η υπόθεση με τις διαδηλώσεις, οι οποίες καταλύουν και καταργούν πλήρως την κοινωνική ζωή”.

Ο πραγματικός στόχος λοιπόν ήταν απλά να μη γίνει η πορεία του Πολυτεχνείου, ώστε αυτό να αποτελέσει επιχείρημα για την απαγόρευση και άλλων διαδηλώσεων στο μέλλον πχ για τα εργασιακά. Και επίσης όλη αυτή η αντιπαράθεση λειτούργησε ως αντιπερισπασμός την ώρα που οι ΜΕΘ συνεχίζουν να γεμίζουν και η οργή και δεξιών νοικοκύρηδων ψηφοφόρων για τους χειρισμούς όσον αφορά στο κλείσιμο των δημοτικών και την τηλεκπαίδευση ξεχειλίζει. Λες και εάν φάνε ξύλο μερικοί κουμμουνισταί, θα λειτουργεί καλύτερα το Webex ή λες και οι δεξιοί ψηφοφόροι είναι βλάκες.

Και να ξεκαθαρίσουμε και το εξής: Δεν έχει σημασία αν θεωρεί κανείς ότι το ΚΚΕ είναι “γραφικό” και “απολίθωμα”, ούτε αν βρήκε κανείς αστεία την εικόνα του Βαρουφάκη οκλαδόν με μία ταμπέλα στα χέρια. Διότι το άρθρο 11 του Συντάγματος δεν επιτρέπει τη διαμαρτυρία μόνο εάν πληροί τα αισθητικά κριτήρια οποιουδήποτε. Το θέμα είναι ότι δεν έχει δικαίωμα η ΕΛΑΣ, καταπατώντας μάλιστα κάθε μέτρο προστασίας από τον κορονοϊό, να ξυλοκοπά και να ψεκάζει δακρυγόνα οποιονδήποτε διαδηλώνει για οποιοδήποτε θέμα, εφόσον δεν θέτει το διπλανό του σε κίνδυνο.

ΥΓ: Επειδή δε η κυβέρνηση συνεχίζει να πιπιλίζει την καραμέλα “αφού δε γιορτάσαμε την 28η Οκτωβρίου, γιατί να γιορτάσουμε τη 17η Νοεμβρίου”, ας απαντήσουν στο εξής: Το ΚΚΕ είχε διοργανώσει αντίστοιχες εκδηλώσεις με τήρηση μέτρων και στην επέτειο του ΟΧΙ. Γιατί τότε κανείς από την κυβέρνηση δεν ενοχλήθηκε;...

Βίκυ Σαμαρά

news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: