3.11.20

Δε θα αφήσει την Εκκλησία στο απυρόβλητο...


Από προχθές, όταν έγινε γνωστό ότι ο μητροπολίτης Ιερισσού που έλεγε ότι… κατέλυσε τη Θεία Κοινωνία και δεν έπαθε τίποτα πάσχει από τον ιό, τα social media έχουν… πάρει φωτιά. Ταυτοχρόνως, όμως, το περιστατικό με τον σεβασμιότατο Θεόκλητο, που... ήταν ένας από τις αρχιερείς που δεν φορούσαν μάσκα στο συλλείτουργο έξω από τον Άγιο Δημήτριο της Θεσσαλονίκης, έφερε ξανά στο προσκήνιο το θέμα της Εκκλησίας και του κινδύνου μετάδοσης του ιού μες στους ναούς και μέσω της Θείας Κοινωνίας. 

Ενώ, λοιπόν, συνήθως τα κόμματα -ειδικά τα κόμματα εξουσίας- «μπουρδουλώνουν» τα λόγια τους όταν πρόκειται για την Εκκλησία, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αποφασίσει να μην ακολουθήσει τον ίδιο δρόμο. «Η κρισιμότητα της κατάστασης δεν αφήνει χώρο για εξαιρέσεις. Δυστυχώς όμως, συνεχίζει να υπάρχει ανοχή από τη μεριά της Εκκλησίας σε φωνές που αρνούνται να τηρήσουν έστω και τα στοιχειώδη μέτρα προφύλαξης», σχολίασε χθες ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Νάσος Ηλιόπουλος. 

«Η προστασία της ανθρώπινης ζωής θα έπρεπε να γίνεται κατανοητή ως ύψιστη πράξη αγάπης προς τον συνάνθρωπο. Ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση στον Μητροπολίτη Θεόκλητο. Τη στιγμή που το σύνολο της κοινωνίας έρχεται αντιμέτωπο με την όξυνση της πανδημίας, η κυβέρνηση οφείλει να κατανοήσει ότι απαιτούνται άμεσα μέτρα και για τους χώρους λατρείας και η Εκκλησία να επιδείξει τη κατάλληλη στάση ευθύνης», κατέληξε ο πορτ παρόλ της Κουμουνδούρου, καθώς φαίνεται ότι τώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ δεν συγκυβερνά με τον Πάνο Καμμένο, δε θα γίνουν άλλες «εκπτώσεις» έναντι της Εκκλησίας…

matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: