5.11.20

Φτωχός συγγενής…


Έτσι περιγράφουν στο Κίνημα Αλλαγής τον αγροτοδιατροφικό τομέα, με τον τρόπο που αντιμετωπίζεται από την κυβέρνηση εν μέσω πανδημίας.

Για του λόγου το... αληθές, την ώρα που η κρίση της πανδημίας ανέδειξε την διατροφική επάρκεια σε μείζον θέμα για την ΕΕ και όχι μόνο, στην Ελλάδα η κυβέρνηση «περί άλλων τυρβάζει», όπως παρατήρησε ο Βασίλης Κεγκέρογλου. 

«Η κατανομή του Εθνικού Προγράμματος Ανάπτυξης 2021-2025 επιφυλάσσει τον ρόλο του φτωχού συγγενή στον αγροτικό τομέα, με το μηδαμινό μερίδιο μόλις των 28 εκατ. ευρώ, όταν το σύνολο των τομεακών προγραμμάτων των υπουργείων ανέρχεται σε 6845 εκατ. ευρώ και από το σύνολο των δέκα δις του προγράμματος, μαζί με τα Περιφερειακά, το Ειδικό πρόγραμμα ανάπτυξης και το αποθεματικό», είπε ο Γραμματέας της ΚΟ του Κινήματος Αλλαγής, καλώντας την κυβέρνηση να αλλάξει τακτική πριν να είναι πολύ αργά και να προχωρήσει άμεσα σε αναμόρφωση του Εθνικού προγράμματος Ανάπτυξης 2021-2025. 

Όσο για το κόμμα του, «εμείς είμαστε κοντά στον πρωτογενή τομέα και στους ανθρώπους της παραγωγής και της μεταποίησης», είπε, παραπέμποντας στο υπάρχον πρόγραμμα του Κινήματος Αλλαγής για την παραγωγική και αναπτυξιακή ανασυγκρότηση της χώρας...

matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: