27.11.20

Τριάντα κρούσματα σε γηροκομείο της Θέρμης...


Σε νέα εστία υπερμετάδοσης του νέου κορονοϊού μετατράπηκε ακόμα ένα γηροκομείο στη Βόρεια Ελλάδα, αναδεικνύοντας την απουσία ειδικής μέριμνας από την πολιτεία για τις ιδιαίτερα ευαίσθητες δομές της πανδημίας, την... ώρα που τα αρνητικά καταρρίπτονται το ένα μετά το άλλο.

Συγκεκριμένα, 30 κρούσματα του νέου κορονοϊού εντοπίστηκαν στο γηροκομείο «Άγιος Νικόλαος» της Θέρμης με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι από τον Covid-19 έχουν προσβληθεί πέντε εργαζόμενοι της δομής και 25 φιλοξενούμενοι.

Ο διευθυντής της μονάδας, Νίκος Μακραντωνάκης, δήλωσε στην ιστοσελίδα  Voria.gr πως οι πρώτες μολύνσεις επιβεβαιώθηκαν πριν δέκα ημέρες κατά τη διάρκεια των προγραμματισμένων τεστ, που γίνονται τακτικά στο προσωπικό, σε τρεις εργαζόμενους που ήταν ασυμπτωματικοί και τέθηκαν σε κατ' οίκον περιορισμό. Σύμφωνα με τον ίδιο, στη συνέχεια βρέθηκαν επτά θετικοί ασθενείς, οι οποίοι μπήκαν σε ξεχωριστή πτέρυγα, και πέντε μέρες αργότερα δύο εργαζόμενοι και 18 τρόφιμοι. 

«Ήταν δύο νοσηλευτές, εκ των οποίων μάλιστα ο ένας είχε βγει δύο φορές αρνητικός και διαγνώστηκε θετικός στο τρίτο τεστ μέσα στην ίδια εβδομάδα. Και οι δύο εργαζόμενοι είναι σπίτι τους και είναι καλά. Οι ασθενείς είναι επίσης όλοι ασυμπτωματικοί και τους ελέγχουμε» είπε ο κ. Μακραντωνάκης και τόνισε πως κατά τη διάρκεια της πανδημίας η μονάδα τηρεί τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.  

Πρόκειται για το δεύτερο γηροκομείο στο οποίο σήμανε συναγερμός από χθες, οπότε έγινε γνωστό ότι 30 ηλικιωμένοι προσβλήθηκαν από τον ιό στο «Προκόπειο» Γηροκομείο της Καβάλας. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, αρχικά τρεις τρόφιμοι διακομίστηκαν στο νοσοκομείο, με τον ένα, ηλικίας 86 ετών, να καταλήγει.

Υπενθυμίζεται ότι οι νεκροί από τον νέο κορονοϊό στη χώρα μας ξεπέρασαν τους 2.000, καθώς το προηγούμενο 24ωρο κατέληξαν ακόμα 99 άνθρωποι, ενώ νέο ρεκόρ σημείωσαν οι διασωληνωμένει που έφτασαν τους 608...

Δεν υπάρχουν σχόλια: