10.11.20

«Πνίγηκε» ξανά η Χερσόνησος...


Καταστροφές και επιχειρήσεις διάσωσης στην Κρήτη από τις ισχυρές βροχοπτώσεις...

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ & ΒΙΝΤΕΟ

Δοκιμάζεται σήμερα από το καιρικά φαινόμενα και πάλι η Κρήτη που πλήττεται από το νέο κύμα κακοκαιρίας.

Η Χερσόνησος που επλήγη και την τελευταία φορά από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, για μία ακόμη φορά βρίσκεται στο... έλεος της κακοκαιρίας, με τα πλημμυρικά φαινόμενα να είναι έντονα σε περιοχές όπως η Σταλίδα, η Ανάληψη, τα Αγριανά, το Κουτουλουφάρι και οι Γούρνες.


Η βροχή έπεφτε ασταμάτητα καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας μετατρέποντας τους δρόμους σε ποτάμια, ενώ πλημμύρισαν ισόγεια κτίσματα και 
αυλές καθώς και επιχειρήσεις.
Τα αυτοκίνητα σε πολλές περιπτώσεις έχουν βυθιστεί από το ύψος του νερού.

Μεγάλες ζημιές παρατηρούνται και στο οδικό δίκτυο.

Η στάθμη παραποτάμων και χειμάρρων έχει ανέβει. Το ποτάμι των Γουβών έχει φουσκώσει επικίνδυνα παρασύροντας αυτοκίνητα προς τη θάλασσα. Εκεί βρίσκεται και η ΕΜΑΚ για την αντιμετώπιση της εξαιρετικά δύσκολης κατάστασης που έχει δημιουργηθεί.  Στην Κάτω Βάθεια είναι αδύνατη η διέλευση των οχημάτων, ενώ κλειστά θα παραμείνουν, σύμφωνα με απόφαση του Δημάρχου τα σχολεία.




Ήδη από το απόγευμα της Δευτέρας ξεκίνησαν οι βροχοπτώσεις με τη Χερσόνησο να βρίσκεται στο επίκεντρο λόγω της διάρκειας και της έντασης των βροχοπτώσεων που σε συνδυασμό με το ήδη κορεσμένο έδαφος δημιούργησαν έντονα πλημμυρικά φαινόμενα. Είναι ενδεικτικό το γεγονός ότι η Πυροσβεστική έχει δεχτεί εκατοντάδες κλήσεις από το πρωί.

Ανάλογες εικόνες και στο Καστέλι Πεδιάδος, με την βροχή να έχει προκαλέσει ουκ ολίγα προβλήματα αλλά και κατολισθήσεις στους δρόμους.

Κατολισθήσεις σημειώθηκαν στα Σπήλια, από Άγιο Σώζωντα προς Πεζά αλλά και σε άλλα σημεία του επαρχιακού οδικού δικτύου.


Έκλεισαν οι ιρλανδικές διαβάσεις στο Γεροπόταμο

Ο Δήμος Φαιστού άντέδρασε άμεσα στην κακοκαιρία των τελευταίων ωρών, κλείνοντας το βράδυ της Δευτέρας όλες τις ιρλανδικές διαβάσεις στο Γεροπόταμο...

cretapost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: