9.11.20

Πλοηγός της εξουσίας, Τσιόδρας!...



Χέρι χέρι κυκλοφορούν ο φόβος και ο θάνατος στους δρόμους, στους κοινόχρηστους χώρους, στα μέσα μαζικής μεταφοράς, στις πλατείες με νεοφιλελεύθερη μάσκα, μεταβάλλοντας τον δημόσιο χώρο σε δημόσιο εφιάλτη, ακριβώς όπως τον προγραμμάτιζε για χρόνια η νεοφιλελεύθερη εξουσία και δεν της έβγαινε. Η... έννοια της «ατομικής ευθύνης», σε ένα κατεξοχήν πολιτικό πρόβλημα, απέβλεπε στην αιχμαλωσία του πολίτη και στη μετάλλαξή του σε ιδιώτη. Αυτό θα ήταν αδύνατο να συμβεί χωρίς τη σκληρή προπαγάνδα των συστημικών μέσων μαζικής ενημέρωσης.

Εξίσου όμως παίζουν οι διάφοροι επιστήμονες ως σύμβουλοι του υπουργείου Υγείας, αλλά στην ουσία αρκετοί από αυτούς ως κυβερνητικοί προπαγανδιστές, στο όνομα δήθεν της ουδετερότητας της Επιστήμης, που όλοι πρέπει να ακούμε και να υποτασσόμαστε άκριτα στα δήθεν αντικειμενικά της πορίσματα! Κορυφαία περίπτωση επιστημονικής κυβερνητικής σκληρής προπαγάνδας είναι ο πανεπιστημιακός κ. Τσιόδρας.

Ποιος του είπε πως έχει δικαίωμα να καλύπτει τα ψεύδη των κυβερνητικών ανακοινώσεων, χρησιμοποιώντας το αναμφισβήτητο επικοινωνιακό ταλέντο του, σε επιλογές που είναι σε βάρος του λαού και του δημοσίου συμφέροντος;


Διότι η συγκεκριμένη πολιτική εξουσία εξαρχής διακήρυξε πως δεν θα στηρίξει τη Δημόσια Υγεία, αντίθετα στήριξε πλουσιοπάροχα τους κλινικάρχες, ενώ απέκρυπτε τον πραγματικό αριθμό των κρουσμάτων ενδεχομένως και των θανάτων παρά τη διαφωνία επιστημόνων-συμβούλων. «Η επιστήμη συναθροίζει factum και jus, σε αυτό οφείλεται η κρίσιμη σήμερα θέση της. Οι επιστημονικές ομάδες είναι σε θέση να χειριστούν ή να βιάσουν την υφήλιο, κι έτσι ετοιμάζονται να πλοηγήσουν την οικουμένη». Μισέλ Σερ («Το φυσικό συμβόλαιο», μφρτ., σημ. Γ. Φαράκλας, επιστημονική επιμέλεια Αριστείδης Μπαλτάς, σελ. 37, Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης).

Ο Γάλλος φιλόσοφος Μισέλ Σερ θέτει τους επιστήμονες προ των ευθυνών τους ως πλοηγούς της εξουσίας και εν δυνάμει καταστροφείς της οικουμένης! Μάλιστα σε άλλο σημείο του κειμένου ο Σερ, με αφετηρία την επιστημονική λογική κυριαρχίας του Καρτέσιου, τονίζει: «Δυνάστευση και κατοχή είναι ο πανίσχυρος λόγος που προέταξε ο Καρτέσιος στην αυγή της επιστημονικής και τεχνικής εποχής, όταν ο δυτικός ορθός λόγος μας κίνησε να κατακτήσει το σύμπαν. Κυριαρχούμε και ιδιοποιούμαστε το σύμπαν: Αυτή η φιλοσοφία υποκρύπτεται τόσο στη βιομηχανική επιχείρηση όσο και στη λεγόμενη ανιδιοτελή επιστήμη, αδιαχώριστες εν προκειμένω. Η καρτεσιανή κυριάρχηση αποκαθιστά την αντικειμενική βία της επιστήμης ως εύτακτη στρατηγική» (σελ. 49).

Ο κ. Τσιόδρας είναι πλοηγός της αντικειμενικής επιστημονικής βίας!

Παναγιώτης Γεωργουδής

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: