12.11.20

Φυγοδικούν οι χρυσαυγίτες για την επίθεση στη «Φαβέλα»...


«Αν χρειαστεί, γινόμαστε και φυγόδικοι. Ας πάρουν αυτό το μήνυμα. Αν χρειαστεί, θα μας ψάχνουν, και είμαστε χιλιάδες, είμαστε πάρα πολλοί», έλεγε ο Νίκος Μιχαλολιάκος στις 9 Ιουνίου 2012 έξω από τα γραφεία της εγκληματικής οργάνωσης στη Νίκαια και την εντολή του... Αρχηγού ακολουθούν τώρα τα στελέχη της οργάνωσης Σωτήρης Δεβελέκος και Ακης Θεοδώρου, σε βάρος των οποίων έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης για τα κακουργήματα της απόπειρας ανθρωποκτονίας από πρόθεση κατά πέντε ατόμων και του εμπρησμού κατά συναυτουργία, από τον οποίο προέκυψε κίνδυνος για άνθρωπο.

Τα αδικήματα αφορούν τη δολοφονική επίθεση της Χρυσής Αυγής στον ελεύθερο κοινωνικό χώρο «Φαβέλα» στον Πειραιά στις 25/2/2018, κατά την οποία τραυματίστηκε πιο σοβαρά από όλους η συνήγορος Πολιτικής Αγωγής της οικογένειας Φύσσα, Ελευθερία Τομπατζόγλου.

Τη σύλληψη των δύο κατηγορουμένων διέταξε ο ανακριτής Α΄ Τμήματος Πειραιά, καθώς δεν εμφανίστηκαν για να απολογηθούν και δεν εντοπίστηκαν στη διεύθυνση που έχουν δηλώσει· μάλιστα ο Δεβελέκος δεν εντοπίστηκε σε καμία από τρεις διαφορετικές διευθύνσεις. Το ότι φυγοδικεί επιβεβαιώνεται και από το ότι δεν εμφανίστηκε στην Ευελπίδων στις 5 Οκτωβρίου 2020, όταν με τον επίσης χρυσαυγίτη Χάρη Δραμιτινό επρόκειτο να δικαστούν για την επίθεση στη δικηγόρο Ευγενία Κουνιάκη έξω από το Εφετείο το 2017, ούτε εκπροσωπήθηκαν από συνήγορο. Σύμφωνα με τον ανακριτή, πρέπει να συλληφθούν επειδή «είναι πολύ πιθανό να διαπράξουν και άλλα εγκλήματα».

Το άλλοτε ηγετικό στέλεχος της Χρυσής Αυγής Σωτ. Δεβελέκος ήταν επίλεκτο μέλος της προσωπικής φρουράς του Μιχαλολιάκου (τον συνόδευε παντού φορώντας κόκκινο καπέλο), μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και επικεφαλής του Μετώπου Νεολαίας.

«Κάποιοι λίγοι που βρισκόντουσαν δίπλα του θα μπορούσαμε να δεχτούμε μέχρι και σφαίρα στο στήθος σε περίπτωση που κάποιος πήγαινε να βλάψει τον αρχηγό μας», έγραφε στο διαδίκτυο μετά την απολογία του Μιχαλολιάκου, ενώ από τις καταγραφείσες συνομιλίες προκύπτει ότι γνώριζε τα πάντα από πρώτο χέρι: μιλούσε με τον Λαγό μετά την επίθεση στους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, πανηγύριζε για την επίθεση τάγματος εφόδου στον Μελιγαλά και ήταν σε συνεχή επικοινωνία με την ηγεσία όταν στηνόταν η επιχείρηση συγκάλυψης της δολοφονίας Φύσσα.

Οδηγίες για Ρουπακιά

Σε ένα από αυτά τα τηλεφωνήματα λάμβανε οδηγίες από τους Μιχαλολιάκο, Λαγό και Κασιδιάρη να κάνει ότι δεν ξέρει τον Ρουπακιά αν κληθεί για κατάθεση στη ΓΑΔΑ. Ως πρώην πυρηνάρχης του Πειραιά κάνει στενή παρέα με τον συγκατηγορούμενό του Ακη Θεοδώρου, που ήταν στέλεχος στην ίδια τοπική οργάνωση και για πολλά χρόνια υπάκουαν τις εντολές του περιφερειάρχη τους, Λαγού, που είναι φυγόποινος, κρυπτόμενος πίσω από την ευρωβουλευτική ασυλία του.

Φυγόποινος εξακολουθεί να είναι και ο Χρ. Παππάς, που διεμήνυσε μέσω του δικηγόρου του ότι δεν σκοπεύει να εκτίσει την ποινή του μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης σε δεύτερο βαθμό, τακτική που ακολούθησε για χρόνια και ο άλλοτε υπαρχηγός του Μιχαλολιάκου, Αντώνης Ανδρουτσόπουλος («Περίανδρος»), που καταδικάστηκε για την απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά του Δημήτρη Κουσουρή. Ολοι τους στη γραμμή Μιχαλολιάκου «αν χρειαστεί, θα μας ψάχνουν, και είμαστε πάρα πολλοί»...

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: