19.11.20

Εισαγγελική παρέμβαση για βίντεο και δημοσιεύματα...



...που αμφισβητούν την πανδημία...
Το ενδεχόμενο τέλεσης αδικημάτων όπως η διασπορά ψευδών ειδήσεων και η διέγερση σε ανυπακοή, από συγκεκριμένα πρόσωπα, θα είναι το αντικείμενο έρευνας της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, με εντολή της προϊστάμενης εισαγγελέως Σωτηρίας Παπαγεωργακοπούλου, με αφορμή δημοσιεύματα εντύπων αλλά και αναρτήσεων βίντεο που αμφισβητούν την επικινδυνότητα της πανδημίας, χαρακτηρίζοντας επικίνδυνα τα προαναγγελλόμενα εμβόλια.

Τα... υπό έρευνα δημοσιεύματα είναι της εφημερίδας «Μακελειό» στις 10 και 11/11/2020 και της «Ελεύθερης Ώρας» στις 19/11/2020. Μεταξύ των βίντεο που θα διερευνηθούν είναι και αυτό με δηλώσεις του τραγουδιστή Γρηγόρη Πετράκου, ο οποίος υποστηρίζει πως μετά από έρευνα που έκανε ο ίδιος κατέληξε στο συμπέρασμα πως ο νέος κορονοϊός δεν αποτελεί πανδημία. Παράλληλα, αμφισβητεί τα αποτελέσματα των τεστ, κάνοντας λόγο για τεχνητή αύξηση κρουσμάτων αλλά και τα εμβόλια για τον ιό.

Η εντολή της Εισαγγελέως προς τον διενεργούντα την έρευνα συνάδελφο της είναι να εντοπίσει εάν έχουν τελεστεί αξιόποινες πράξεις όπως διασπορά ψευδών ειδήσεων άπαξ και κατ´ εξακολούθηση καθώς και διέγερση σε ανυπακοή και εφόσον προκύπτουν ποινικά δεδομένα να προχωρήσει στην άσκηση ποινικών διώξεων κατά συγκεκριμένων προσώπων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: