1.11.20

«Κάποιοι ενοχλούνται έντονα με το αποτέλεσμά της δίκης της Χρυσής Αυγής...















...και το δείχνουν απροκάλυπτα»...
Την αντίδραση δικηγόρων της Πολιτικής Αγωγής στη δίκη της Χρυσής Αυγής προκάλεσε η αστυνομική επίθεση σε μέλη του Σοσιαλιστικού Εργατικού Κόμματος, έξω ακριβώς από τα γραφεία του, την Παρασκευή. «Λίγες μέρες μετά τη λήξη της δίκης της Χ.Α. φαίνεται ότι κάποιοι ενοχλούνται έντονα με το αποτέλεσμά της και το δείχνουν απροκάλυπτα. Η ΕΛ.ΑΣ. των κ.κ. Μητσοτάκη και Χρυσοχοίδη αντί να... ψάχνει για τον φυγόποινο Παππά, αντί έστω να επιτηρεί τα εναπομείναντα γραφεία της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή, επιτηρεί και αποκλείει τα γραφεία του Σοσιαλιστικού Εργατικού Κόμματος» καταγγέλλουν οι δικηγόροι Δημήτρης Ζώτος, Θανάσης Καμπαγιάννης,Κώστας Παπαδάκης και Κώστας Σκαρμέας

Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή 30 Οκτώβρη και ώρα 5μμ, όπως αναφέρει η καταγγελία του ΣΕΚ που συνοδεύεται από δύο βίντεο, ομάδα αστυνομικών αποτελούμενη από τρία οχήματα και πολλές μηχανές επιχείρησε να προσαγάγει τον σ. Παντελή Παναγιωτακόπουλο, μέλος της Κ.Ε, από την είσοδο των γραφείων του κόμματος στην οδό Αναξαγόρα 14Α. Όπως επισημαίνειται, «στις διαμαρτυρίες συντρόφων για το γεγονός οι αστυνομικοί απάντησαν με απειλές και προπηλακισμούς. Έριξαν στο έδαφος τον σ. Πάνο Γκαργκάνα, διευθυντή της εφημερίδας Εργατική Αλληλεγγύη και απείλησαν με επίδειξη όπλου τον σ. Γιώργο Πίττα, δημοσιογράφο της ΕΑ».

Μάλιστα, κατά την καταγγελία, κάτω από την πίεση της επιμονής πολλών παρευρισκόμενων αλλά και της δημοσιότητας από φωτογραφίσεις και βιντεοσκοπήσεις, η αστυνομία αποχώρησε αφού πρώτα έκοψαν κλήση στον Π.Παναγιωτακόπουλο για μη χρήση μάσκας.

Στην ανακοίνωσή τους οι δικηγόροι τονίζουν ότι «φαίνεται ότι κάποιοι ενοχλούνται έντονα με το αποτέλεσμά της και το δείχνουν απροκάλυπτα. Η ΕΛ.ΑΣ. των κ.κ. Μητσοτάκη και Χρυσοχοίδη αντί να ψάχνει για τον φυγόποινο Παππά, αντί έστω να επιτηρεί τα εναπομείναντα γραφεία της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή, επιτηρεί και αποκλείει τα γραφεία του Σοσιαλιστικού Εργατικού Κόμματος, παρεμποδίζει τη λειτουργία τους, αναστατώνει τη γειτονιά με παρουσία τριών αυτοκινήτων, πολλών μηχανών και δεκάδων επιδεικτικά οπλισμένων αστυνομικών χωρίς λόγο» και προσθέτουν:

«Καταγγέλλουμε τη συμπεριφορά αυτή και ζητάμε έστω και για τους τύπους την πειθαρχική της διερεύνηση, αν και είμαστε σίγουροι ότι δεν πρόκειται να γίνει, όπως άλλωστε για τόσες και τόσες αστυνομικές αυθαιρεσίες των τελευταίων μηνών, καθώς και για τις διασυνδέσεις αστυνομικών με την ίδια τη Χ.Α.

Αλλά σημασία έχει να καταδικαστεί από την κοινωνία, όπως και ήδη γίνεται από την κατακραυγή που ξεσηκώνεται. Γιατί δεν συγχωρείται καμία επανάπαυση, ακόμα και τώρα.

Όσοι νομίζουν ότι αυτοί που πάλεψαν και πέτυχαν να αναδειχθεί η εγκληματική δράση της Χ.Α. θα ανεχθούν ένα αστυνομικό κράτος που θα συνεχίζει “νόμιμα” το έργο της και το επιδιώκουν, γρήγορα θα έχουν την τύχη της.»

Η δήλωση των 4 εκ των δικηγόρων της Πολιτικής Αγωγής στη Δίκη της Χρυσής Αυγής:

Λίγες μέρες μετά τη λήξη της δίκης της Χ.Α. φαίνεται ότι κάποιοι ενοχλούνται έντονα με το αποτέλεσμά της και το δείχνουν απροκάλυπτα. Η ΕΛ.ΑΣ. των κ.κ. Μητσοτάκη και Χρυσοχοίδη αντί να ψάχνει για τον φυγόποινο Παππά, αντί έστω να επιτηρεί τα εναπομείναντα γραφεία της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή, επιτηρεί και αποκλείει τα γραφεία του Σοσιαλιστικού Εργατικού Κόμματος, παρεμποδίζει τη λειτουργία τους, αναστατώνει τη γειτονιά με παρουσία τριών αυτοκινήτων, πολλών μηχανών και δεκάδων επιδεικτικά οπλισμένων αστυνομικών χωρίς λόγο, ασκεί βία σε μέλη του Σ.Ε.Κ. που διαμαρτύρονται, ερευνά τα πολιτικά έντυπα που μεταφέρουν, απειλεί με προσαγωγή όσους τολμούν να βιντεοσκοπούν και να φωτογραφίζουν τον τρόπο με τον οποίο ασκούν την εξουσία τους και τελικά εκδικείται με πρόστιμο 150 € για δήθεν μη χρήση μάσκας ένα μέλος του Σ.Ε.Κ. που βγήκε με τις προκηρύξεις του κόμματός του για να ανέβει στο μηχανάκι του που ήταν παρκαρισμένο 10 μέτρα έξω από την πόρτα των γραφείων του Σ.Ε.Κ. στην οδό Αναξαγόρα 14.

Όλα αυτά, που έγιναν την Παρασκευή 30/10/2020 περί τις 17.00, προκύπτουν από τα βίντεο και τις φωτογραφίες που αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο και τις καταγγελίες του Σ.Ε.Κ. και άλλων πολιτικών δυνάμεων και αντιφασιστικών οργανώσεων. Και έτσι το Σ.Ε.Κ. που όπως αποδείχθηκε στη δίκη υπήρξε στόχος της Χ.Α. με επανειλημμένες επιθέσεις στα γραφεία και σε μέλη του, και στη συνέχεια κεντρική δύναμη του αντιφασιστικού κινήματος, τώρα δέχεται και την επίθεση της αστυνομίας που φαίνεται να θέλει να καλύψει το κενό αυτών που οδηγήθηκαν στη φυλακή. προστίθεται ένας ακόμα κρίκος στην αλυσίδα που ξεκίνησε από τη βίαιη διάλυση με χημικά και με ψευδείς προφάσεις του μεγαλειώδους συλλαλητηρίου στις 7/10/2020.

Καταγγέλλουμε τη συμπεριφορά αυτή και ζητάμε έστω και για τους τύπους την πειθαρχική της διερεύνηση, αν και είμαστε σίγουροι ότι δεν πρόκειται να γίνει, όπως άλλωστε για τόσες και τόσες αστυνομικές αυθαιρεσίες των τελευταίων μηνών, καθώς και για τις διασυνδέσεις αστυνομικών με την ίδια τη Χ.Α.

Αλλά σημασία έχει να καταδικαστεί από την κοινωνία, όπως και ήδη γίνεται από την κατακραυγή που ξεσηκώνεται. Γιατί δεν συγχωρείται καμία επανάπαυση, ακόμα και τώρα.

Όσοι νομίζουν ότι αυτοί που πάλεψαν και πέτυχαν να αναδειχθεί η εγκληματική δράση της Χ.Α. θα ανεχθούν ένα αστυνομικό κράτος που θα συνεχίζει “νόμιμα” το έργο της και το επιδιώκουν, γρήγορα θα έχουν την τύχη της.

Αθήνα, 1/11/2020

Οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής της Χ.Α.

Δημήτρης Ζώτος

Θανάσης Καμπαγιάννης

Κώστας Παπαδάκης

Κώστας Σκαρμέας

thepressproject.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: