10.11.20

Μάνα παράτησε το δίχρονο παιδί της...


...που πάσχει από καρκίνο...

Τον «Γολγοθά» που ανεβαίνει ένα παιδάκι από την Κρήτη από τα πρώτα χρόνια της ζωής του, αποκάλυψε στον Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό CRETA o πρόεδρος του «Χαμόγελου του Παιδιού», Κώστας Γιαννόπουλος.

Όπως ανέφερε, πριν από μικρό χρονικό διάστημα, ο οργανισμός ενημερώθηκε πως το... 2χρονο αγοράκι, η μητέρα του οποίου είχε εξαφανιστεί εγκαταλείποντάς το, έπασχε από καρκίνο και ζούσε κάτω από σοκαριστικά ακατάλληλες συνθήκες.

Το «Χαμόγελο» βρέθηκε στο σπίτι όπου ζούσε το παιδάκι, με τον κ. Γιαννόπουλο να αναφέρει χαρακτηριστικά πως «αν δεν πέθαινε από καρκίνο θα πέθαινε σίγουρα από την παραμέληση και τον τρόπο που ζούσε».

Μετά από παρέμβαση του Αρείου Πάγου, καθώς υπήρχαν διάφορα νομικά κωλύματα, το παιδάκι βρίσκεται πλέον στην αγκαλιά του «Χαμόγελου» με τον κ. Γιαννόπουλο να αναφέρει πως ήδη έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες διαδικασίες και το παιδί είναι έτοιμο να υποβληθεί σε μεταμόσχευση, με τις ευχές όλων να το συντροφεύουν στη δύσκολη μάχη που καλείται αν δώσει σε μια τόσο ευαίσθητη ηλικία.

Οι κίνδυνοι παραμένουν πολλοί για τον μικρούλη, ωστόσο πλέον έχει αυτό που του έλειψε από την πρώτη στιγμή που ήρθε στον κόσμο, την αγάπη, τη στοργή, την οικογένεια. Όπως άλλωστε ανέφερε και ο κ. Γιαννόπουλος το 2χρονο αγοράκι δεν έχει γονείς, ή άλλους συγγενείς, «η μοναδική οικογένειά του είναι το Χαμόγελο».

Μάλιστα σε μια μικρή περιπέτεια που αντιμετώπισε πριν από δύο βράδια το αγοράκι όλοι οι άνθρωποι του οργανισμού –«όσοι το μεγαλώνουμε» ανέφερε ο πρόεδρος του Χαμόγελου- στάθηκαν δίπλα του σαν να είναι παιδί τους.

Γιατί τελικά το «Χαμόγελο του Παιδιού», που χθες έκλεισε 25 χρόνια προσφοράς σε παιδιά, έχει καταφέρει όχι μόνο να είναι ένας οργανωμένος εθελοντικός οργανισμός που βρίσκεται κάθε στιγμή στο πλευρό όποιου παιδιού βρίσκεται σε κίνδυνο ή έχει ανάγκη σε ολόκληρη τη χώρα, αλλά κυρίως να γίνει η αγκαλιά για όλα τα παιδιά που έχει κληθεί να στηρίξει.

«Αυτό που προσπαθούμε όλα αυτά τα χρόνια στο Χαμόγελο είναι να κρατήσουμε τον χαρακτήρα του ημερολογίου του Αντρέα», είπε ο κ. Γιαννόπουλος εμφανώς συγκινημένος και σίγουρα αυτό είναι το μεγαλύτερο επίτευγμα του οργανισμού που θα έπρεπε να συμπεριλάβει στον συγκινητικό απολογισμό του στον γιό του, ότι το «Χαμόγελο του Παιδιού» παραμένει η ευχή ενός παιδιού για τα άλλα παιδιά!...

protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: