12.11.20

«Προσπαθήσατε να κερδοσκοπήσετε...


...πάνω στην κρίση της Υγείας...

ΒΙΝΤΕΟ

«Η χώρα έχει 11 εκατ. ατομικές ευθύνες. Μόνο ένας δεν έχει ατομική ευθύνη, ο κ. Μητσοτάκης», τόνισε, ξεκινώντας την ομιλία του στη συζήτηση στη Βουλή (παρακολουθήστε ζωντανά) ο Αλ. Τσίπρας, προσθέτοντας ότι ο πρωθυπουργός απέφυγε να πει... δύο απλές λέξεις: «πέσαμε έξω», παραπέμποντας στις δηλώσεις, χθες, του Άδωνι Γεωργιάδη.

Ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι εξαρχής ο ΣΥΡΙΖΑ πίεζε και επισήμαινε τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν κατά το άνοιγμα του τουρισμού, με κυριότερο την προϋπόθεση του τεστ σε όλους. «Δεν υπάρχει καμία ευθύνη για τον τουρισμό; Καμία ευθύνη για τον εφησυχασμό; Εσείς δεν βγαίνατε και λέγατε ότι "νικήσαμε τον κορονοϊό" και κάνατε φιέστα στη Σαντορίνη;», συμπλήρωσε.

«Προσπαθήσατε να κερδοσκοπήσετε πολιτικά πάνω στην κρίση της υγείας και τον ανθρώπινο πόνο κι έρχεστε σήμερα και λέτε τα ίδια, ότι δεν κάνατε σχεδόν κανένα λάθος, ότι φταίνε οι νέοι άνθρωποι», υποστήριξε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σημειώνοντας ότι «χιλιάδες άνθρωποι παστώνονται σαν τις σαρδέλες στα ΜΜΜ, ακυρώσατε διαγωνισμούς για 750 λεωφορεία που εμείς είχαμε αφήσει και δεν προχωρήσατε».

«Καμία ευθύνη για τον συνωστισμό στα ΜΜΜ, καμία ευθύνη για τον αριθμό μαθητών στις τάξεις που νομοθετήσατε για την αύξησή τους στα δημοτικά εν μέσω πανδημίας; Στους εργασιακούς χώρους με εκατοντάδες κρούσματα, εκεί δεν υπήρχε θέμα;», ρώτησε ο κ. Τσίπρας, για να προσθέσει: «Νομίζω κ. Μητσοτάκη ότι δεν έχετε επίγνωση του πώς ζει η πλειονότητα των πολιτών στη χώρα μας. Η πλειονότητα των νέων ανθρώπων είναι στην ανεργία, στην ανασφάλεια, δεν έχει εργασία, δεν έχει προοπτική».

Πρόταση να αναλάβει η Αθηνά Λινού το υπουργείο Υγείας

Απευθυνόμενος προς τον Β. Κικίλια, που διαμαρτυρόταν από τη θέση του στα υπουργικά έδρανα, ο Αλ. Τσίπρας τόνισε πως «δεν είναι προσωπικό το ζήτημα με εσάς, κ. Κικίλια, η κατάσταση σας ξεπέρασε». Επανέλαβε δε, στη συνέχεια, την πρότασή του για ορισμό υπουργού Υγείας κοινής αποδοχής, προτείνοντας τη γιατρό Αθηνά Λινού.

«Φέρτε τη σύμβαση με τη Cisco στη Βουλή»

Ιδιαίτερη αναφορά στο φιάσκο με την τηλεκπαίδευση έκανε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, καταλογίζοντας στην κυβέρνηση ότι επέλεξε να κάνει σύμβαση με μια μόνο εταιρεία, και καλώντας τη να καταθέσει, επιτέλους, τη σχετική σύμβαση ση Βουλή, «να δούμε τι υπογράψατε».

Δεν υπάρχουν σχόλια: