4.11.20

Επανακαταμέτρηση στο Ουισκόνσιν ζητούν οι Ρεπουμπλικάνοι...


Το «παιχνίδι» ανατρέπεται και η εικόνα του Τζο Μπάιντεν ως φαβορί για την προεδρία των ΗΠΑ ενισχύεται μετά τη νίκη του στο Ουισκόνσιν. Σύμφωνα με το αμερικανικό δίκτυο NBC, με βάση το 100% της ενσωμάτωσης, ο Μπάιντεν έχει κερδίσει την... πολιτεία-κλειδί με 20.697 ψήφους. 

 «Βρίσκουν ψήφους υπέρ του Μπάιντεν σε όλες τις πολιτείες, στην Πενσιλβάνια, το Ουισκόνσιν, το Μίσιγκαν. Τόσο κακό για τη χώρα», το σχόλιο του Τραμπ με το οποίο αμφισβητεί ξανά το αποτέλεσμα της κάλπης και κάνει λόγο για νοθεία. 

 Υπενθυμίζεται ότι, έαν ο υποψήφιος των Δημοκρατικών καταφέρει να διατηρήσει το μικρό προβάδισμα στη Νεβάδα και να «σφραγίσει» τη νίκη στο Ουισκόνσιν, θα του αρκεί μόλις μία νίκη σε Βόρεια Καρολίνα (15 εκλέκτορες), Τζόρτζια (16), Μίσιγκαν (16) και Πενσιλβάνια (20 εκλέκτορες), για να αναδειχθεί πρόεδρος των ΗΠΑ. 

 Την ίδια στιγμή, το προεκλογικό επιτελείο του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ θα ζητήσει αμέσως να γίνει επανακαταμέτρηση των ψήφων στο Ουισκόνσιν, μολονότι τα αποτελέσματα των προεδρικών εκλογών στην Πολιτεία αυτή δεν έχουν ακόμη ανακοινωθεί επισήμως, αφού η καταμέτρηση συνεχίζεται. 

«Υπήρξαν αναφορές για παρατυπίες σε πολλές κομητείες του Ουισκόνσιν, οι οποίες εγείρουν σοβαρές αμφιβολίες για την εγκυρότητα του αποτελέσματος», ανέφερε σε μια ανακοίνωσή του ο επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας, Μπιλ Στέπιεν, χωρίς να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις. «Ο πρόεδρος είναι εντός των ορίων για να ζητήσει επανακαταμέτρηση και θα το κάνουμε αμέσως», πρόσθεσε. 

 Σύμφωνα με την εταιρεία δημοσκοπήσεων Edison Research, στο Γουισκόνσιν, με καταμετρημένο το 99% των ψήφων, ο Τζο Μπάιντεν προηγείται με ποσοστό 49,4%, έναντι 48,8% του Τραμπ. Δεδομένου ότι η διαφορά τους είναι μικρότερη της 1 μονάδας, ο απερχόμενος πρόεδρος δικαιούται να ζητήσει να καταμετρηθούν ξανά οι ψήφοι. Να σημειωθεί ότι οι αρχές του Ουισκόνσιν σκοπεύουν να ανακοινώσουν το τελικό αποτέλεσμα μέχρι το τέλος της ημέρας, αφού προηγουμένως κάνουν τριπλή επαλήθευση...

protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: