12.11.20

«Δείχνουν με το δάχτυλο την κοινωνία...


...αφού έφεραν το ΕΣΥ στα όριά του»...

«Είναι πλέον σαφές ότι η κυβέρνηση έχει την αποκλειστική ευθύνη για το γεγονός ότι το Εθνικό σύστημα Υγείας έχει φτάσει στα όριά του» διεμήνυσε ο βουλευτής Μεσσηνίας  και τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega». «Αντί να αξιοποιήσουν τον... χρόνο που κερδίσαμε ως κοινωνία για να ενισχύσουν το ΕΣΥ» συνέχισε ο ίδιος «βλέπαμε τον πρωθυπουργό να δίνει συνεντεύξεις για το πώς νίκησε τον κορονοϊό και να μας διαβεβαιώνει ότι ένα 2ο lockdown είναι σχεδόν αδιανόητο». 

«Όχι μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά και σύσσωμοι οι υγειονομικοί ζητούσαμε όλο αυτό το διάστημα την θωράκιση του ΕΣΥ με προσλήψεις, μέσα ατομικής προστασίας και ΜΕΘ και την ενσωμάτωση του πρωτοβάθμιων δομών υγείας στην αντιμετώπιση του κορονοϊού» υπενθύμισε ο Αλ. Χαρίτσης. «Και σήμερα, έχοντας φτάσει το σύστημα κοντά στην κατάρρευση, ειδικά σε συγκεκριμένες περιοχές όπως στη Θεσσαλονίκη και το Βόλο, η κυβέρνηση αντί να αναλάβει της ευθύνες της δείχνει με το δάχτυλο την κοινωνία».

«Είχαν εδώ και μήνες τη δυνατότητα μέσω του ΕΣΠΑ να προχωρήσουν σε προσλήψεις στην υγεία, να δημιουργήσουν ΜΕΘ, να αγοράσουν συρμούς και λεωφορεία και να θωρακίσουν την παιδεία με εκπαιδευτικούς και εξοπλισμό, όπως ατομικά θρανία για τους μαθητές» υπογράμμισε ο τομεάρχης Ανάπτυξης. «Και όλα αυτά άμεσα και χωρίς κανένα κόστος για τα δημόσια ταμεία» ξεκαθάρισε, επισημαίνοντας: «Αναδείξαμε το ζήτημα και κοινοβουλευτικά με επίκαιρη επερώτηση».

«Τη στιγμή που ο πρωθυπουργός διακηρύσσει ότι είμαστε σε πόλεμο, είναι αδιανόητο να μην καλεί τους πολιτικούς αρχηγούς για την χάραξη ενός εθνικού σχεδίου για την αντιμετώπιση της πανδημίας» επισήμανε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, και υπενθύμισε: «Έχουμε ζητήσει με σχετική τροπολογία την δημοσιοποίηση των πρακτικών της επιτροπής Λοιμοξιολόγων. Είναι σημαντικό για τον ελληνικό λαό να γνωρίζει τι μέτρα έχει εισηγηθεί η επιτροπή και πότε τα ζήτησε»...

Δεν υπάρχουν σχόλια: