19.11.20

Ενα ΑΠΕ-ΜΠΕ εκ παραδρομής από μόνο του...


Τι θαύμα έκανε πάλι χθες το κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο ΑΠΕ-ΜΠΕ; Παρουσίασε το πρωί την είδηση για τη... συγκέντρωση του ΚΚΕ έξω από την πρεσβεία των ΗΠΑ κι έβαλε μία φωτογραφία αρχείου, από παλιότερη διαδήλωση του ΚΚΕ, στην οποία φαίνονταν διαδηλωτές χωρίς μάσκες, δίχως αποστάσεις, αγκαλιασμένοι όλοι στη σειρά. «Παράλειψη ή συνειδητή προπαγάνδα συκοφάντησης του συμβολικού αγωνιστικού εορτασμού του Πολυτεχνείου που “έσπασε” την κυβερνητική απαγόρευση, τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας;» ρωτούσε, εύλογα, το 902.gr. 

Αρκετές ώρες μετά τη δημοσίευση με την παραπλανητική φωτογραφία, το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων (και αφού είχε εξαφανίσει την ανάρτηση) προσπάθησε κακήν-κακώς να τα μαζέψει βγάζοντας μια αστεία ανακοίνωση: «Θα θέλαμε να σας διαβεβαιώσουμε ότι ουδεμία πρόθεση, σκοπιμότητα ή δόλος υπήρξε από την πλευρά του ΑΠΕ-ΜΠΕ. Η ανάγκη για άμεση μετάδοση του γεγονότος οδήγησε στη χρησιμοποίηση εκ παραδρομής παλαιότερης φωτογραφίας που υπήρχε στο φωτογραφικό μας αρχείο». 

Σου λέει, δεν είμαστε συκοφάντες, όχι, όχι, απλώς κάναμε βλακεία. «Ενοχος ή βλαξ;» που ρωτούσαν παλιότερα, με το ΑΠΕ-ΜΠΕ να δίνει την απάντηση...

Δημήτρης Κανελλόπουλος
efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: