27.11.20

Φωτιά στο Μάτι: Αίτημα για συμπληρωματική δίωξη...


...από τη χήρα Φύτρου...

Εχασε όλη την οικογένειά της στο Μάτι η Βαρβάρα Βουβάκη Φύτρου και το μόνο που ζητεί μετά τη φωτιά που είχε ως αποτέλεσμα τον άδικο θάνατο 102 ανθρώπων, μεταξύ των οποίων ο... σύζυγός της και τα δύο της παιδιά, είναι δικαιοσύνη.

Η Βαρβάρα Βουβάκη Φύτρου, μέσω του συνηγόρου της, στέλνει νέα στοιχεία, όπως υποστηρίζει, ενώπιον του ανακριτή του 6ου ανακριτικού τμήματος του Πρωτοδικείου Αθηνών. Μάλιστα, ζητεί αυτά τα στοιχεία να διαβιβαστούν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, προκειμένου να κριθεί η βαρύτητα της ποινικής τους απαξίας και να ασκηθούν νέες ποινικές διώξεις, αυτή τη φορά για κακουργηματικές πράξεις.

Στη νέα έγγραφη αναφορά της στον ανακριτή η πλευρά της χήρας Φύτρου καταγράφει μια σειρά γεγονότων που την οδηγούν στο συμπέρασμα ότι έχει τελεστεί το αδίκημα της πλαστογραφίας από στελέχη της Πυροσβεστικής. Μάλιστα, προς επίρρωση των ισχυρισμών της παραθέτει δύο μαρτυρικές καταθέσεις πυροσβεστών που ενισχύουν τη θέση της.

Επιπλέον, η χήρα Φύτρου σημειώνει ότι εκείνη την ημέρα ήταν διαθέσιμα επτά ελικόπτερα Σινούκ, τα οποία ουδέποτε πέταξαν για το Μάτι, εκτός από ένα στις 18:10 και όχι, όπως λέει, στις 17:00, όπως ψευδώς αναγράφεται στο ημερολόγιο του Γενικού Επιτελείου Στρατού.

Τέλος, η χήρα Φύτρου υποστηρίζει ότι ήταν αναιτιολόγητη η απόρριψη - για δεύτερη φορά από την Εισαγγελία Πρωτοδικών – του αιτήματος του ανακριτή για άσκηση κακουργηματικών ποινικών διώξεων σε βάρος των εμπλεκομένων, θέτοντας μια σειρά από ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν...

ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: